KirjoituksiaSalosta

Karkotusrumba

Kuten olemme toista viikkoa kuulleet, on karkotusrumba jo ajatuksenakin äärimmäisen rasistinen, vihapuhetta ja moisen sanoja kuuluu laittaa talteen, säilöön Big Brother -taloon. Rasismin vastustaminen ei katso lakeja vaan se perustuu sydämmen ääneen, se minkä tunnen sisimmässäni on oltava totta eikä mikään naurettava virkamiehen puoltama’ faktatotuus’.

Vaikka Irakin, Afganistanin ja Somalian turvallisuustilannetta, maatilannetta on korjattu suuntaan ’ei vaaraa’ , onneksi valvoutuneet ihmiset tietävät ettei tällä ole merkitystä. Hakemukset valituksineen on käsiteltävä yksi kerrallaan, ei rasistisesti ryhmässä, koska vaikka maa on turvallinen on vaino yksilöllistä mikä on looginen itsestäänselvyys. Onneksi maat eivät myös ota omia kansalaisiaan vastaan koska tietävät kyseisen henkilön joutuvat henkilökohtaisen sorron alle jopa kuolemanvaaraan.

Kaksi esimerkkiä oikeasta elämästä:

-Elämässä kaltoin kohdeltu Abdiqadir Osman Hussein vapautuu vankilasta syyskuussa. Hänet olisi tarkoitus karkoittaa vuoden 2001 päätöksen nojalla. On kuitenkin epävarmaa, voidaanko Husseinin karkoituspäätös panna täytäntöön. Somalia voi esimerkiksi kieltäytyä ottamasta karkoitetun kansalaisensa vastaan. Alueen tilanne voidaan myös katsoa sellaiseksi, ettei sinne voi palauttaa henkilöä Suomesta[1].Toivottavasti oikeus voittaa.

-Kurditaustainen Keyhan Mohammadi aioitaan karkoittaa vaikka tuli isäksi vain kolme viikkoa sitten. Ruotsiin.”Minusta tuntuu, että kuolemakin olisi parempi vaihtoehto kuin perheeni jättäminen”, Mohammadi sanoo Keskisuomalaiselle[2].Ei kuolemalle, kyllä oikeudelle (sydämmen seillaiselle).

Teoreettisesti voi toki pohtia ajatusleikkiä, että koska laittomat ihmiset ovat maassa laittomasti sekä turvapaikanhalijat ovat pääsääntöisesti turvallisista maista eikä heidät kuuluisia pistää porukalla paluumatkalle kotimaihinsa, mutta käytännössä tämä on mahdottomuus, kansainväliset sopimukset puhuvat yksilöllisestä vainosta, kun turvapaikanhakijan varvas ylitää länsimaan rajan hän saa ylipäätään ihmisoikeudet, palauttaminen on monin tavoin käytännössäkin mahdotonta ja jopa täysin laillisia toimia kauhistellaan medioissa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

" kun turvapaikanhakijan varvas ylitää länsimaan rajan hän saa ylipäätään ihmisoikeudet, palauttaminen on monin tavoin käytännössäkin mahdotonta ja jopa täysin laillisia toimia kauhistellaan medioissa."
Oliskohan se tuo paikka jossa olis oltava järkevä rajapolitiikka ilman suurempia tunteita. Varottais päästämästä sitä varvasta yli rajan.

Toimituksen poiminnat