KirjoituksiaSalosta

Eilinen YLE:n perheenyhdistämispropagandaisku

Kuten arvata saattaa kyseessä oli huikea spektaakkeli, jossa yhtään oikeaa kysymystä ei käyty läpi. Ville Niinistö oli haettu taas viikottaiseen esiintymiseensä. Tuskin johtuu ilmaisesta mainostamisesta viheriäiselle vaan luultavammin hän majailee nykyään jossain Tohlopin kellarissa, josta hänet on vain niin kätevä saada esittämään sirkustaan. Mukana oli myös Pirkko Mattila joka ei uskaltanut sanoa sensitiivisestä aiheesta mitään joten hänet voi sivuuttaa.

Ville Niinistön kannat. Joko tulorajoja ei tarvita ollenkaan taikka sosiaalietuudet voidaan laskea niiksi. Lastenoikeudet ja ihmisoikeudet ajavat tylsien kustannusjuttujen, houkutustekijä faktojen ohi aina.Se että perheen voisi yhdistää myös johonkin muuhun maahan ei tullut esiin. Halla-ahoa muisti paheksua. On ihmisoikeus kaikkien maailman ihmisten muuttaa Suomeen.

Yle:n pari ihmiskohtaloa. Tarvittaisiin passia ja muuta ikävää paperia perheenyhdistämistä varten. Kun on Turkin mukaan laittomasti maassa, ei kerran ole mitään dokumenttaja, ei ole sinne viisumiakaan. Paperit myös maksavat maltaita ja suurlähetystökin on kaukana. Lentolippukaan ei ole ilmainen. Papereiden käsittely kestää.Niitä on vaikea täyttää, on monta sivua kysymyksiä ja rastituksia.

Mitään johtopäätöksiä ei tehty. Vaihtoehtonahan nykyjärjestelmään sitten on, että joko Suomi maksaa kaikki tarvittavat dokumentit ja lentolipun. Ja hakee jokaisen perheen paikanpäältä. Tai sitten ei tarvita mitään henkilötodistusta, passia. Ankaran lentokentälle voisi viedä Finnairin koneiden rivin jotta Suomeen pääsisi helposti. Maankamaralla sitten perheenyhdistäjä voisi vaikka sormea osoittamalla näyttää, että tuossa ovat vaimoni ja neljä lastani.

En tiedä ketä nämä tunteisiin vetoavat Yle – spektaakkelit palvelevat. Ja miksi niitä jatkuvasti tehdään. Kun voisi sitten samassa lähetyksessä myös pohtia vaihtoehtoja nykysysteemiin. Maailmassa on loputtomiin traagisia ihmiskohtaloita joille nyt ei vain voi oikein mitään. 

 

http://areena.yle.fi/1-3062236#autoplay=true

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

On niin paljon helpompaa paasata epäkohdista kun ei tarvitse edes yrittää esittää varteenotettavia vaihtoehtoja

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Onko edes kyse epäkohdista vai vain faktoista? Jos joku tosissaan on kuvitellut, että se perhe Suomeen saadaan sormia naksauttamalla, tulisi moinen harha poistaa heti Suomeen saapuessa. Tottakai prosessi maksaa, on hankala niille jotka eivät ole tottuneet Suomen byrokratiaan ja kestää todella pitkään rajallisten resurssien maailmassa.

Harri Immonen

Vihreät on tehnyt hyvää politiikkaa - mikäli kannatusmittauksia katsotaan ja nimenomaan mitään muuta vihreiden puoluetoimistolla ei enää katsotakkaan. Yhteiskunnalle tämä vihreiden 'politiikka' onkin sitten hyvin vahingollista.

Koko puolue on valjastettu syytämään hallituksenvastaista humppaa joka ainoasta tuutista ja sivuseikaksi jää, ettei puolueella ole minkäänlaista maksumiestä taskussaan kaikille hallituksen suunnittelemille talouden tasapainoitussuunnitelmille, mitkä puolue haluaisi peruuttaa.

Tuomas Saloniemi sai tästä viherhumppakerhosta tarpeekseen ja paljasti juurta jaksain kuinka Vihreät pelottelee ja populisoi kaikkia eteensä tulevia kahdella tai useammalla jalalla kulkevia. Oksettava puolue.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Turkin leireillä on oliko se kaksi miljoona ihmistä ja perhettä? Näissä haastateilluissa kahdessa tapauksessa perheenhajoittaja oli mies jotka erosivat perheestään ja lähti tuntemattomalle matkalle Euroopan halki ilman tietoa koska näkisi muut perheen jäsenet. Miten ihmeesssä tämänkin tapahtumaketjun voi saada kääntymään päälaelleen?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

En valitettavasti nähnyt ao. Ohjelmaa, mutta jaksan olla ällistynyt aikuisten laskentataidon puutteista ja tilannesokeudesta, sekä humaanisuuskiimasta. Jos / kun perheen yhdistämisiin ryhdytään laajassa mitassa, niin mistä ne rahat otetaan. Asuntoja ja työpaikkoja on löydyttävä paljon ja lisäksi elätettäviä suita ei voi jättää täyttämättä.

Ruotsissa tilanne on jo kaoottinen, kun ei tyhjiä asuntoja enää ole ja tarve uudisrakentamiselle on käsittämätön. Puhutaan Tukholman kokoa vastaavasta asuntomäärästä. Suomessa nähtävästi ei kurkita lainkaan rajan yli ja seurata tapahtumia muualla.

Tulijoiden perhesuhteet kun ovat hieman erilaiset kuin länsimaissa on totuttu. Joissain tapauksissa ydinperheeseen voi kuulua muutama vaimo, liuta isovanhempia, lapsia monta jne.

On niin helppoa leikkiä viisasta ja anteliasta, kun voi pitää kättä valtion isossa lompakossa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikko kirjoitat "Mukana oli myös Pirkko Mattila joka ei uskaltanut sanoa sensitiivisestä aiheesta mitään joten hänet voi sivuuttaa."

Tuohon voin sanoa että ainakin itselleni jäi hyvä kuva kun Pirkko Mattila sanoi että on hyvä tutkia kuinka paljon edellisen hallituksen aikaiset lait/toimet ovat tulleet maksamaan perheenyhdistämisistä sosiaalikustannuksina. Videossa, joka kirjoituksen lopussa, kohdasta n. 13:50 alkaen. Valtion kustannustaakkaahan näillä tiukennuskeinoilla pyritään karsimaan. Joku raja tulee olla jonka kantokykymme kestää, vaikka vihreille tunnetusti raha ei merkitse mitään.

Eddustaja Mattila kyllä omasta mielestäni esiintyi positiivisesti, vaikka itse vähättelet kirjoituksessasi. Hän ei vain saanut oikein suunvuoroa Ville Niinistön puhuessa totuttuun tapaansa kaiken aikaa jollei toimittaja keskeytä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Mielipidekysymys toki. Itse sain vaikutelman, että jäi Ville Niinistön visioiden jalkoihin ns. haavi auki kun taas esim. Sampo Terho haastoi opponentinsa kunnolla kun alkoi tulla tarpeeksi vihertotuutta.

edit: tässä edellisessä aamu-tv:n haastattelussa jossa Outi Alanko-Kahiluoto oli Terhon opponenttina.

http://areena.yle.fi/1-3500787

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin Mikko kyllä katsoin tuon mainitsemasi ohjelman aiemmin ja totesin saman kuin sinä Terhon esiintymisestä. Mielestäni Terho otti puheaikaa itse kun toimittaja ei siihen kyennyt (Alanko-Kahiluto puhui kaiken aikaa toisten puheiden päälle) ja tuosta johtunee ilmeisesti osin se kuva joka sinulle on syntynyt verrattuna Mattilan sanomisiin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Millä perusteella syytät nimenomaan Yleä propagandasta, jos toinen haastateltavissa on kanssasi eri mieltä?

Oletan että se toinen oli kuitenkin samaa mieltä kanssasi.

Olisiko Yle vasta sitten ok, jos se tuuttaisi ulos pelkkää persupropagandaa?

Meitä ei-persuja on sentään viitisen miljoonaa, joten voisi edellyttää edes vähän suhteellisuudentajua.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Perusteena ei ollut haastattelija vaan jutussa olleet kaksi kummallisesti rakenneltua tarinaa tukemassa yle - propagandaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ne tarinathan kertoivat siitä käytännöstä ja byrokratian muurista johon pakolainen törmää. Eli tietoa siitä, mikä oli ohjelman aiheena.

Pitäisikö siitä vaieta? Ettei vain suomalaisille tarjottaisi liikaa tietoa?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #11

Byrokratian muuri josta vaietaan? Passi tulisi olla. Lentolippu ei ole ilmainen. Suurlähetystössä pitäisi käydä. Sinne voi olla matkaa. Kaikki tämä maksaa. Eiköhän jokainen joka maan ihminen tämän tiedä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Meitä ei-persuja on sentään viitisen miljoonaa, joten voisi edellyttää edes vähän suhteellisuudentajua."

Jokaisessa mielipidetiedustelussa valtaosa suomalaisista on nykyistä maahanmuuttoa vastaan, joissakin kyselyissä yli 90% vastustaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tarkoitatko ettei sen vuoksi maahanmuuton käytännöstä saisi jakaa mitään tietoa?

Siis että 90%:lla kansasta olisi oikeus olla tietämättä asiasta?

Itse olen maahanmuuttokriittinen, vaikkakaan en pakolaisvastainen tai rasisti, mutta tietoumpiossa en sentään halua elää, enkä usko että valtaosa muistakaan suomalaisista haluaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #17

"Tarkoitatko ettei sen vuoksi maahanmuuton käytännöstä saisi jakaa mitään tietoa?"

Älä nyt saivartele, annat ymmärtää että ainoastaan perusuomalaiset vastustavat nykyistä maahanmuuttoa vaikka vastustus on lähempänä 100%. Saivartelua on myös väittää ettei myös perheenyhdistämiset liittyisi maahanmuuttoon. Tieto ja propaganda ovat eri asioita, yksipuolinen tiedotus on propagandaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #18

Mikä siinä A-studiossa oli niin yksipuolista?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #20

Niinistön yksinpuhelu toimittajan myönnellessä. Tuo PS:n kansanedustaja oli hiljainen hissukka.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #21

Ei ole Ylen vika, jos toinen osapuoli ei pysy kelkassa.

Propagandaa se ei ainakaan ole. Kyllä se Persu olisi saanut puhua niin paljon kuin halusi, mutta ilmeisesti ei halunnut tai kyennyt. Onko se Ylen syytä?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #22

Jaa, onko se nyt kääntynyt niinpäin että ylen ohjelmissa se saa puhua kenellä on kovempi ääni. Ei niin monta vuotta ole kun näissä ylen ohjelmissa esiintyi persuista lähinnä vain Soini ja aina, siis aina ohjelman jälkeen syytettiin Soinia päällepuhumisesta ja toisten puheenvuoron katkomisesta. Siitä oli oikein tutkittuja titojakin lehdissä että montako kertaa Soini katkaisi ja monestiko puhui päälle. Nyt kun persuista on hyväksytty ylen ohjelmiin muitakin niin nyt sitten pitäisi olla päällehuutajana ja katkaisijana kun tämä yksi moottoriturpa suoltaa juttua ilman päätä ja häntää.
Kyllä näissä Ylen keskusteluohjelmissa nimenomaan ylen toimittaja on se jonka pitäisi pitää jöötä näille maailmaa hyväileville jaskanpuhujille jotka eivät saa juttuaan katkeamaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #24

Martikainen,
olisitko itse toimittajana sanonut että nyt saa maailmaa hyväilevä paskapuhe riittää? Se olisi sama asia kuin Persuille sanottaisiin että turpa kiinni tuon iänikuisen populisminne ja itsepetoksenne kanssa.

Sellainenko olisi ok?

Suomessa on muitakin kuin Persuja, eivätkä Persut toki ainoita huonosti käyttäytyviä ole.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #25

Nimenomaan niin toimittajat monesti persuille sanovat, eivät tosin ihan noilla sanoilla mutta tarkoitus käy kyllä selväksi.
Komukkakeskustelijoille ei yleensä keskeytystä saa aikaiseksi toimittajat millään mutta sitä ilmeisesti pidät osaamisen ja tietämuksen merkkinä ja hyvänä keskustelutapana.
Jos vanhat merkit eivät petä niin sama peli jatkuu vassareiden ja vihreiden keskustelukulttuurissa myös jatkossa koskapa lausuntoautomaatteja ei tunnu puuttuvan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #26

Sano mitä sanot, kokoomus Ylessä valtaa pitää.

Vasemmistolaiset olivat ja menivät.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #22

Tästä keskustelusta saa tosiaan sen kuvan, että persun olisi pitänyt avata suunsa enemmän. Olisi voinut vaikka tutstua vastaaviin tapauksiin aiemmin.

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaa...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #30

Kiitos tästä päätöslinkistä. Aika merkillistä jos eduskunta on sen missannut.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #30

"Asiassa otettiin erityisesti huomioon se, että hakijan ja perheenkokoajan välinen perhe-elämä oli alkanut ajankohtana, jolloin edes perheenkokoajalla ei ollut ollut oleskelulupaa Suomeen ja perhe-elämän jatkaminen Suomessa oli ollut alusta asti epävarmaa."

Viime päivinä huomiota herättäneet tapaukset ovat erilaisia, täysin kotoutuneita.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #33

J-P V kirjoittaa "......,täysin kotoutuneita".

Miksi tuo esittämäsi epämääräinen ilmaisu tulisi liittää perusteluksi käännyttämisen estämiselle tai oleskeluluvan mahdolliselle peruuttamiselle, silloin kun migri ja oikeusasteet ovat päätöksensä tehneet yksilöllisin perustein? Kannattaa ensin tutustua ulkomaalaislakiin ennenkuin lähtee muodostamaan omia käsityksiään edes lain perusteluina.

Mitä sitten tulee tuohon "täysin kotouneita" ilmaisuun, niin puhuivatko mainitsemasi tahot edes auttavaa suomen kieltä, joka on yksi kotoutumisen tunnusmerkki?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kuten alussa sanoi käytännön toimena vihreiden tulisi vaatia oitis lisätalousarviota maahanmuuton kustannuksiin jossa on sen verran nollia, että se kattaa kaiken tämän saamisen ilmaiseksi sekä niin paljon henkilökuntaa migriin lisää, että käsittelyajat olisivat lyhyempiä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nyt ei puhuttu maahanmuutosta vaan perheiden yhdistämisestä, se että äänestäjät ovat kääntäneet peukalon alas persujen harjoittamalle politiikalle, niin turha siitä on Yle:ä ja muita tiedotusvälineitä syyttä, persujen olisi syytä mennä peilin eteen, sieltä se vastaus kannatuksen hupenemiseen löytyy.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Perheiden yhdistäminen on osa maahanmuuton kustannuksia. Varmaan tässäkin kohtaa tulee noudattaa niitä kansainvälisiä sopimuksia joiden mukaan jokainen hakemus on käsiteltävä yksittäin ja huolella. Jos haluaa tämän tapahtuvan nykyistä nopeammin rikkomatta niitä kansainvälisiä sopimuksia keino on palkata hakemusten käsittelijöitä lisää mikä nostaa kategorian maahanmuuton kustannukset menoja ja joka tarkoittaisi nopeaa lisäbudjettia.

Käyttäjän JuhaHyvrinen kuva
Juha Hyvärinen

Persujen kannatus on laskenut juuri sen johdosta, että ovat olleet mukana hallituksessa joka on sallinut tämän hallitsemattoman maahantunkeutumisen. Pikäkäännytykset rajalla olisi ollut oikea toimenpide ja kaikkien kansainvälisten sopimusten mukaista.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kalle Isokallio totesi aikoinaan Jälkiviisaissa hyvin, 30000 pakolaista Suomeen, rakentakaa Imatran kokoinen kaupunki infroineen niin vaikutukset olisivat neutraalit päivähoitopaikoissa ja muissa vastaavissa. Teollisuusinfraa voisi sitten edustaa tulkkitankki tuhansine työntekijöineen, tuskin Tainionkosken tehtaat pyörisi vaikka koneinsöneeräjä onkin pilvin pimein tuossa 30000. Tämä vertaus oli mielestäni erittäin osunut prosenttilaskua ymmärtämättömille besserwissereille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kiinnosti tuo huomio Niinistöstä Tohlopin kellarissa. Tehdäänkö Tohlopin Mediapoliksessa ainoatakaan television ajankohtaisohjelmaa? Olisi aika epäkäytännöllistä raahata Niinistö aina Tampereelta Pasilaan.

Risto Laine

Vihreät ovat kovin mainostamassa ja vetoamassa ihmisoikeuksiin maahanmuutossa ja perheenyhdistämisissä, mutta autuaan tyhminä unohtavat sellaisen seikan että tämä lysti maksaa ja mistä rahat. Ilmeisesti joko ottamalla markkinoilta lainaa tai leikataan suomalaisilta.

Se ei ole ihmisoikeutta roudaa ihmisiä sellaisiin olosuhteisiin, joissa emme kykene tarjoamaan kaikille työtä, asuntoja, tarjolla on vain syrjäytymistä jne.

Populismi on IN nykyään.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kyselytunti puuttui aiheeseen. Orposta ei ollut mihinkään, tuli maininneeksi että arviolta 17000 perheenyhdistämishakemusta on tulossa. Kuitenkin Ville Niinistö loisti jälleen ylitse muiden täytyy oikein siteerata lausetta jossa kaikki on niin väärin kuin voi olla. VN:"Lapset ja naiset hylätään kriiseissä sodan jalkoihin ja sivistysvaltio ei voi niin tehdä." Niin. Miten se oikeasti meneekään.

-> Eurooppaan haahuileva mies hylkäsi vaimonsa ja lapsensa pakolaisleirille ilman tieto tulevasta. Syytä käytökselle voi sitten miettiä en viitsi alkaa spekuloimaan.

http://areena.yle.fi/1-3068810?autoplay=true

Toimituksen poiminnat