KirjoituksiaSalosta

Boris Johnson kohauttaa jälleen

Sanan – ja lehdistönvapaus ovattärkeitä asioita. Eurooppa on pannut merkille (paitsi Suomi) Saksan käsittämättömät tapahtumat, jossa Turkin presidentti Erdogan puuttui Saksan oikeuksiin. Toimittaja Jan Böhmermann teki televisio-ohjelmassaan karkeaa pilaa diktaattorimaisesta Turkin johtajasta.Hän ei siitä pitänyt ja alkoi vaatia kaikkea mahdollista, ainakin toimittajaa oikeuteen. Tämän seurauksena kaivettiin naftaliinista jokin laki vuodelta 1267 jonka mukaan ”älkööt te pilkatko edes muiden maiden mahtimiehiä” jonka nojalla Merkel tuki käsittämätöntä päätöstä aloittaa tutkinta kyseisestä ’rikoksesta’.

Erdogania arvostellaan päivittäin ja syystä. Kun lehdistö on saatu hiljaiseksi vankilatuomioiden pelossa on aika laittaa parlamentti kuriin. Tänään päätetään puretaanko Turkissa parlamentin jäsenten immuniteetti mikä suomeksi tarkoittaa että oppositio, ne kurjat kurdien kannattajat, voidaan paiskata linnaan väärää mieltä olevien toimittajien seuraksi. Hieno mies.

Boris Johnson on Lontoon ex-pormestari ja Brexitin johtohenkilöitä. Viimeksi hän kohautti vertaamalla eu:ta natsivaltaan. Tällä kertaa hän voitti Spectator lehden Erdogan aiheisen runokisan. Hän on lehden entinen päätoimittaja.

There was a young fellow from Ankara

Who was a terrific wankerer

Till he sowed his wild oats

With the help of a goat

But he didn’t even stop to thankera.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat