KirjoituksiaSalosta

Turkin alusmaa Saksa

Joku aika takaisin Turkki päätti puuttua siihen miten Saksan tv:n satiiriohjelma puhui maan päämiehestä Erdoganista. Alusmaa Saksa nöyristeli ensin kunnes saatuaan korvilleen aloitti tutkinnan siitä pitäisikö ohjelman tekijä laittaa vankilaan moisesta.

Kun media on Merkelin johdolla saatu aisoihin on sitä tietysti muitakin ilmaisumuotoja. Kuten vaikka musiikki. Nyt ne menivät ajattelemattomuuksissaan tekemään sinfonia-spektaakkeli-projektin nimeltä Aghet joka kertoo armenialaisten kohtalosta Turkin maalla sata ja yksi vuotta sitten.

Huhupuheiden mukaan kyseessä oli sellaisen miljoonan ihmisen kansansurma. Tämä ei tietenkään ole totta, koska Turkki sanoo niin. Koska tämä ei ole näin todistettavasti totta tuli ensin poistaa itse sana ’kansansurma’. Näin tehtiin oikein eu – komission taholta ja sana katosi webbisivuilta. Koska projekti on saanut tukea eu:lta tämä tulisi myös palauttaa. Ja tietysti mielellään koko sinfonia kieltää. Nämä ovat vielä vaiheessa.

Moni tietysti puhuu ’hyökkäyksestä sananvapautta kohtaan’ ja muuta jonnin joutavaa.

 

 

Merkel käväisi Pohjois-Koreassa, err Turkissa, pakolaisleirejä ihailemassa. Kuten Pohjois-Koreassa ihan kaikkea ei ihailtu. Tai sisään päästetty. Varsinkaan toimittajien. Joku amerikkalainen journalisti vertasi hommaa DDR:ään mikä on ihan höpöhöpöä. Sehän on vain ystävällistä Turkilta, että olivat ennalta valinneet vaikka haastateltavat pakolaiset. Aikaahaan siinä vain menisi hukkaan jos yksinpäin hortoilisi haastattelemassa maassa olevia yli kahta miljoonaa siirtolaista.

 

 

Ensin mainitun sinfonian idean keksijä oli taustaltaa turkkilainen. Pöyristyttävää. Saksassa on turkkilaisia kolmisen miljoonaa ja yhdeksisen sataa moskeijaa. Viime aikana maahan on lähetetty noin tuhat uutta imaamia näihin moskeijoihin Ankaran toimesta. Taas joku piipittää, että olisivat muka konservatiisia, tiukan linjan miehiä. Ja höpöhöpö taas.

 

 

Saksan alusmaa Suomi on onneksi päättävissä pöydissä ja tämä ei meitä koske millään lailla. 

 

 

 

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/dresden-tuerkei-protestierte-gegen-konzert-der-sinfoniker-a-1088933.html

http://www.welt.de/politik/deutschland/article154675795/Tuerkei-will-Projekt-der-Dresdner-Sinfoniker-stoppen.html

http://www.welt.de/politik/ausland/article154680741/Und-dann-sagt-Davutoglu-den-einen-entscheidenden-Satz.html

http://www.welt.de/politik/deutschland/article154680761/Kritik-an-Erdogans-tuerkischen-Predigern-in-Deutschland.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ei ikinä viisumivapautta törkeästi käyttäytyvälle Turkille. Jos annat periksi näille vesseleille, mitä seuraavaksi frau Merkel? "Halal"-lihaa turkkilaisiin kenttäkylpylöihin paineen tasaaniseksi. Vaikka vapaaehtoisuutta tuntuu löytyvän kautta Unionin, en suosittele käytäntöä eikä asenteeseeni liity mitään peniskateuteen liittyvää.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kirjoituksen lähteissä (Die Welt) sanotaan, että kaikissa puolueissa kasvaa kritiikki sitä kohtaan, että Turkki lähettää näitä saarnaajia Saksaan. Jos Saksa (BRD) olisi "Turkin alusmaa" tai peräti DDR, ei tällaista julkaistaisi lainkaan. Eteen tulevia ongelmia pyritään ratkaisemaan asia kerrallaan.

Ikävää on, että turvapaikkakriisin ratkaisuyritykset nyt tekevät EU-maista riippuvaisia Turkista ja Venäjästä (Suomi). Jos hallituspuolueen edustajalla olisi jokin parempi ratkaisu, sen voisi varmaan esittää eteenpäin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Erdogan, Merkels neuer bester Freund und Schutzpatron des christlichen Abendlandes, hat wieder zugeschlagen:
Das Projekt "Aghet" der Dresdner Sinfoniker behandelt den Völkermord an den Armeniern im Osmanischen Reich. Den Hinweis auf dieses Stück auf der Webseite der Kommission hat die EU nun auf Verlangen der Türkei gelöscht. Völkermord? An den Armeniern? Hat es doch nie, nie, nie gegeben.
Was für eine Schande. Der Despot Erdogan regiert nun auch in der EU mit."

Turkkia ja Merkeliä vastaan mesoaa tänään myös AfD-puolueen meppi Beatrix von Storch. Sattumaako?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Saksan lehdistö kirjoittaa jo suuren vähemmistönsä, turkkilaisten, takia tästä kehityssuunnasta päivittäin. Varmaan ovat sitten kaikki paikallisten persujen (AfD) hallinnassa. Mihin tulevaisuus vie? No, historiasta nyt ei ainakaan kannata osviittaa etsiä, yksittäistapauksia. Ja eivät siis Suomea koske tietenkään mitenkään, meillä ylioppilasteatterin pantomiimi holokaustista kiellettäisiin jo alkuunsa, joskos loukkaisi joidenkin tunteita.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Berliinin Piraattien puheenjohtaja Bruno Kramm sai poliisit niskaansa Erdogan-kritiikin takia:

http://m.morgenpost.de/berlin/article207459463/Ber...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Johan on per... pöyristyttävää. Miten käynee (Uudessa) Suomessa jos tänne kääntää Böhmermannin epäasiallista Erdogan-runoa?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Saksassakin kun löysivät lakioopuksesta jonkun pölyisen pykälän ja kun minä en ainkaan osaa oopusta ulkoa riippuu siitä millaisia Kekkosen aikaisia alaviitteitä siitä löytyy tai ei löydy ennenkaikkea tietysti naapurimme Venäjän takia. Tätä homeista lakikohtaa ne Saksankin polliisit noudattavat.

Pasi Ranta

Tuota, en tiedä, olenko idiootti tai muuten vajakki? Kreikalla, Italialla ja myös Suomella on rajavartiosto. Tämä invaasio on helppo lopettaa, Italian ja Kreikan rajavartiosto lopettaa taksitoiminnan ja käännyttää kaikki kumiveneet takaisin lähtösatamiin. Näin vältetään myös nämä järkyttävät hukkumisonnettomuudet.

Toimituksen poiminnat