KirjoituksiaSalosta

Merkel on menettänyt lopullisesti järkensä

Tapahtui männä kuussa. Saksan tv:ssä esitettiin toimittaja – juontaja Jan Böhmermannin toimesta satiiri Turkin suurvisiiristä, sulttaanista, kalifien kalifista Recep Tayyip Erdoganista. Satiiri on lievä ilmaisu koska kyseinen runosuoni oli erittäin törkeä. Tällaista ei Suomessa kuulla edes Uutisvuodossa kun Jari Tervo avaa sanaisen arkkunssa perussuomalaistensuhteen.

Turkin mahtimies sai tästä kuulla ja otti valtaisat tiltit.

Turkin kuningas Erdogan Suuri ei ole kunnostautunut omassa maassa ihmisoikeusten saralla oikein millään tasolla. Suulas toimittaja löytää itsensä vähintään vankilasta, hallitusta ja mahtimiestä kritisoivalle journalistille napsahtaa hassun hauska terroristisyytös. Tämän johdosta Turkissa on hiljaista.

Saksa on kuitenkin länsimaa. Siellä on sananvapaus toisin kuin Turkissa. Tai ainakin teoriassa. Nyt ei vähiten siirtolaiskriisin takia Turkin kenraalin toiveesta on löydetty Saksan lakikirjasta jokin homeinen pykälä jonka mukaan ulkomaan johtajan pilkkaamisesta voi todellakin saada vankeustuomion. Jotta moinen sirkuspykälä voidaan nostaa esiin se vaatii Saksan hallituksen hyväksynnän. Ja Merkelhän hyväksyi mutinoista huolimatta.

Ilmeisesti päivän nuoleskelu ja suvaitsevaisuus taso on siinä pisteessä, että tulee antaa Saksalle aploodeja siitä ettei se sentään suostunut ko. toimittajan luovutukseen Turkkiin. Huikeaa.

Odotan innolla Suomen päätoimittajien kannanottoa tähän keissiin ihan nyt vaikka ilmaisun- ja sananvapauden suunnalta. 

 

Video oheessa. Tekstitys englanniksi.

 

<iframe src="https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ensimmäinen, pienoisskandaali oli, kun levisi tieto, että Merkel pyyteli anteeksi Turkin pääministeri Ahmet Davutoglulta. Siis tv - ohjelman takia. Ja nyt sitten tämä. Eu ja siirtolaiskysymykset saavat näköjään mitä vain aikaan. Seuraavaksi odotamme miten Kreikkapaketin käy.

Käyttäjän suvituuli952 kuva
Juha Lehtinen

Niinpä. Väkisinkin tulee mieleen Pussy Riot -yhtyeen saama tuki Saksastakin, kun Putin pani tytöt telkien taakse...

Toisaalta, Saksassa mennään kirjaimen mukaan. Jos kerran lakipykälä niin sanoo, niin sitä noudatetaan. Vaikka sitten heti seuraava teko olisikin kyseisen lakipykälän poistaminen (mikä onkin jo prosessissa Saksassa).

Seppo Hildén

Heh, tota satiiria voi jo sanoa solvaukseksi.

TV-aemalla ei ole ainakaan ongelmia sananvapauden ahtaista rajoista.

Pointsit siitä.

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Morjesta pojat, sanokaapa minulle, minne ja miksi tv:stä häipyi sarja "Miehitys", siis tämä norjalaisen kirjailijan teoksen mukaan tehty telkkarisarja?
Katsoin sitä pari jaksoa ja sitten jossain somessa oli myös huomattu sama katoaminen ja poistamisen syyksi arveltu Venäjän närkästyminen ohjelmasta. Miten lienee? Kiitti vast.

PS. Itse ennustelin Merkelin uran loppumisen tälle vuodelle, saapa nähdä...

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Kaikki kymmenen jaksoa tulivat kyllä ihan ajallaan. Foliohattua kannattaa löysätä välillä että ilma kiertää.

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Mistähän ne tulivat, kakkoselta katsoin kaksi jaksoa ja siihen loppui. Oiskohan ollut sitten uusinta, mutta mielenkiintoista tässä onkin se miksi uusintasarja sitten loppui. Eipä tullut tyydyttävää vastausta. Vappuna hatulle taas löytyy käyttöä, sitä samaa sullekin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Merkel pitää liittovaltiounelmastaan kiinni hinnalla millä hyvänsä. Taloudessa Saksa on vahvoilla mutta kansainvaellus oli saksalaisille liikaa.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Merkel pyrkii Adolf Hitlerin rinnalle historian tuhoisimmaksi valtionjohtajaksi saksalaisille ja koko Euroopalle. Hirviö koko nainen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Jos minulta kysyttäisiin, niin jokaisen saksalaisen lehden ja televisiokanavan pitäisi julkaista tuo kyseinen runo - niin säädytön kuin se onkin. Ihan vain protestiksi. Erdogan on diktaattori, eikä eurooppalaisten tulisi häntä kumarrella. Huvittavinta tässä oli kuitenkin tämä.

"However, the German leader also announced that the country would by 2018 scrap the rarely enforced section 103 of the criminal code - insulting representatives of foreign states - as a result of the embarrassing affair."

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Saksan liittohallituksessa sosiaalidemokraatit, sekä ulkoministeri että oikeusministeri, vastustivat päätöstä valtuuttaa rikostutkinta vieraan valtion päämiehen loukkaamisesta.

Merkel on yleisesti ottaen (ollut) sangen järkevä.

Julistakaa Persut sitten Erdogan-aiheinen runokilpailu niin katsotaan mistä saa bannit tai joutuu peräti oikeuteen...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

En edes uskaltanut laskea aiheesta leikkiä, lähettäisivät minut vielä Turkkiin rangaistaksi, silloin oltaisiin Saksaakin joviaaliimpia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Turkki tänään jo määrää, mitä Euroopassa saa puhua. Herra (ei siis Allah) varjele meitä Turkin jäsenyydeltä huomispäivän EUssa.
Toinen maailmansota ei tuhonnut Eurooppaa, Merkel muslimeineen haluaa viedä asian päätökseen.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Merkel on DDR kasvatti ja edustaa eu kolhoosin sisintä olemusta,Tohtorisnaisen tieto oli jo 1990 tasolla jossa luuli suomen olevan osa neuvostoliittoa,ja siksi alusmaa suomi on tässä liittovaltion sekasikiössä sillä tasolla kuin on.Suomen poliitikot ynm.hännystelijä sakki kun on siellä saksan 50 luvun poliitikon ent.natsin lumoissa,joka mielellään mainosti "yhteistä vihollista"jotta kansa ,eli alamaiset saatiin uskomaan yhdysvaltojen kanssa yhteistyöhön tähtäävän politiikan olevan ainoa oikea,ja jossa yhteinen vihollinen löytyi sekin kun tarpeeksi haettiin.
Sama politiikka jatkuu ja nyt on eun ja usan yhteinen vihollinen venäjä,jolla aasilaumat saadaan hirnumaan samaan ääneen.
EU kolhoosin sääntöihin kuuluu,DDR tyyliin sensuuri ja rekisterit ihmisistä,merkelillä on vaikeata nyt livetä eu kolhoosin esi-isän opeista joiden mukaan eusta pitää tuleman yhteinen kansakunta,jota johtaa sosialistinen eliitti,ja jossa ei omaa kulttuuria ,kieltä tahi mieltä orjalaumalla ole,eli alamaisilla.Turkki on nyt tärkeä osa tätä haaveetta joten ei voida kaveria piikitellä.

Arvoyhteisö,ihmisoikeudet jne.nääs..

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tanskassa tämä tuomittiin heti sananvapauden rajoittamisena länsimaassa. Muistissa on Tanskassa Mohammed-pilakuvat, joita puolustettiin Tanskassa henkeen ja vereen, sananvapauteen vedoten. Myös EU on tuominnut Erdoganin puuttumisen sananvapauteen.

Toimituksen poiminnat