KirjoituksiaSalosta

Vastaanottokeskuksissa värvätään

Mikäli on töissä vastaanottokeskuksessa toivottavasti pitää silmänsä auki. Ajaako pihaan jatkettu limusiini, astuuko sisään parrakas imaamin näköinen mies? Kyseessä voi hyvinkin olla värväri.

Tulijoista suuri osa on nuoria miehiä. Saksa kertoo, että kymmenistä, sadoista tuhansista miehistä yli 70% on hukannut matkalla henkilöllisyystodistuksensa ja muut dokumenttinsa. Pitää luottaa vain sanaan kun kuuntelee miesten selityksiä jopa kotimaansa suhteen. Potentiaalisten rikollisten ja radikaalien aatteiden kannattajien määrää on siksi mahdoton arvioida niin Saksassa kuin Suomessa.

Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot kertoo:

”Osalla heistä on taistelukokemusta ja taktista osaamista. He voivat olla entisiä sotilaita tai poliiseja. Kyllä heistä voi muodostua uhka...vuonna 2014 oli 78 törkeää huumerikosta, joissa oli epäiltyinä irakilaisia. Se osoittaa, että heillä on yhteydet kunnossa ja he pystyvät tuomaan huumeita markkinoille.”

Poliisipäällikkö voisi vielä vetää ajatuksensa loppuun asti ja koittaa hahmottaa johtopäätöksiä. Kyseessä ei todellakaan ole mitkään yksittäiset sudet, jotka voivat radikalisoitua tai ryhtyä rikollisiksi, moinen ideakin on arabimaailmalle vieras, vaan potentiaaliset uudet jäsenet jo oleviin ryhmiin, klaaneihin, väljiin suurperheisiin.

Saksan katukuvassa näkyy salafistien, äärimuslimien sanan levitystä. Poliisi on tietysti huolissaan. Myös VOK:eissa käy kuhina. Aatteen levittämisen lisäksi suoranaiset rikollisjärjestöt etsivät lisäjoukkoja.

Berliini on 15 – 20 tällaisen klaanin hallitsema. Ne harrastavat kaikkia mahdollisia rikkollisuuden muotoja. Tällaisista rikkollisjärjestöistä ei erota ja poliisi on voimaton. Jäsenten määrää on vaikea arvioida. Jotain osviittaa saa siitä, että kun yhden klaanin johtomies kuoli saapui hautajaisiin 3000 henkeä.

Tämän takia perussuomalaisten kansanedustajan Mika Raatikaisen kirjallinen kysymys Petteri Orpolle, ” Onko kaikkien Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden taustoja edes mahdollista selvittää?”, on enemmän kuin aiheellinen. Kansliapäällikkä Päivi Nergin väite, että tietäisimme tarkalleen jokaisen Suomeen tulleen turvapaikanhakijan taustat, on käsittämätön. Suoranainen vale.Emme tiedä. Emme tiedä myöskään paperittomien määrää. Suomen skaala on tietysti pienempi kuin vaikka Saksan, mutta jotain johtopäätöksiä sieltä voi vetää ja ne eivät valoisilta näytä.Suuri osa pystyy vastustamaan värvärien lupausten houkutusta, rahaa, valtaa, poliisi ja vankilajärjestelmä ovatSuomessa vitsi (verrattuna vaikka Irakiin) jos jää kiinni ja niin edelleen. Kuinka moni vastaa värvärille kyllä?

 

edit: otsikon kirjotusvirhe alkoi ahdistaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kysymys kuuluu, mihin värvätään?

ISIS organisaatio on menettänyt imuaan palkanmaksukyvyn myötä.

Suurempi riski on siinä, että nämä Suomesta pysyvän paikan saavat muodostavat oman pikku "liivijenginsä."

Siinä voi nimittäin alkuperäinen "liivijengistö" olla ihmeissään, kun alalle tuodaan sotilaallista osaamista.

Alalla on kysyntää ammattilaisista, joilla väkivallan käyttämiskynnys on alhainen.

Mallia haetaan tietysti Ruotsista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jep. Esim. tuo juttu oli otsikoitu aika raflaavasti "Berliini on menetetty arabiklaaneille" ja kyse oli puhtaasti rikollisliigoista jotka todellakin ovat vähän eri kaliberia kuin vaikka 'liivijengimme'.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suomessahan ei tunnetusti ole kokemusta nykyaikaisista maahanmuuttajista. En siis puhu maan sisällä muuttaneista evakoista, vaan ulkopuolelta tulleista maahantulijoista. Osataanko meillä ottaa oppia muualla, tulijoiden suhteen tehdyistä virheistä ? Ajetaanko Suomessa samaan miinaan, kuin esim. naapurimaassa Ruotsissa. Nyt jo on Suomeen tullut väkeä, joiden olinpaikkaa, statusta, tai tavoitteita maassa olemiselle ei tiedetä. Eikö muuten tiedetä edes paperittomien tulijoiden määrääkään. Kuten blogisti mainitsi.

Kantaako hallitus vastuun tulevasta, vai levitelläänkö ongelmien kohdalla sitten muutaman vuoden kuluttua vain käsiä, kuten poliitikoilla on tapana. Jengiytyminen, kirminalisoituminen ja terrorismin muodostuminen on hyvinkin todennäköistä myös Suomessa. Ajaako tässä joidenkin päättäjien rahanahneus maahantulijabusineksellä kansan turvallisuuden edelle ?

Riittää, kun käy vaikka omin silmin kurkkaamassa Tukholmassa. Halpa ja opettavainen reissu tuo. Turhempiinkin paikkoihin näyttävät edeuakunnasta tänä keväänä tekevän opintomatkoja.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pistän vielä kerran.

1)Kyseessä ei ole yksittäiset hörhöt vaan rikollisliigat. Jos ei Suomessa jo ole niin aika suuri todennäköisyys että kohta on taikka jokin jengi laajentaa reviirinsä Suomeen. Siksi pidän KRP:n pomon lausuntoa kummallisena.

"Yksinäisten susien ja taisteluihin osallistuneiden maahanmuuttajamiesten lisäksi mahdollisiin uhkakuviin kuuluu se, että pieni osa maahantulijoista siirtyy vakavan rikollisuuden, esimerkiksi huumerikollisuuden, pariin. Silloin he joko alkavat toimia yhteistyössä suomalaisten rikollisryhmien kanssa tai ryhtyvät toimimaan omin päin."

Höpöhöpö.

2)Saksassa todellakin paikallinen Migri eli BAMF sanoo että yli 70% porukasta ei löydy dokumentteja eli ei ole varmaa tietoa kuka kukin on. Tähän päälle paperittomat niin puhe on sadoista tuhansista ihmisistä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Die Weltin eilisen jutun otsikko on että ”Berliinin alamaailma on menetetty arabiklaaneille” - „Berlins Unterwelt ist verloren an die arabischen Clans“, ei siis otsikon mukaan koko kaupunki.

Michael Kuhr –niminen henkivartija ja turvallisuusyrittäjä esittää jutussa, että pääkaupunki on menetetty: ”Die Hauptstadt ist verloren”.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article1541...

Jutussa kerrotaan, että libanonilaiset tulivat 1970-luvun lopulla, ostivat halpoja (kerros)taloja ja toivat sinne perheensä ja hallitsevat nyt suurta osaa järjestäytyneestä rikollisuudesta:

„Sie kamen Ende der 70er-Jahre zumeist aus dem Libanon, kauften billige Häuser und brachten dort nach und nach ihre Familien unter. Mittlerweile beherrschen sie den Großteil der organisierten Kriminalität“.

Edustaja Halla-aho lienee jossakin kirjoittanut, että hänellä ei ole mitään niitä maahanmuuttajia vastaan, jotka hankkivat itselleen omistusasunnon.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No tässä ei sanaa alamaailma ole.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article1541...

Itse aiheen korjaamiseen ei liene kuin yksi ratkaisu, karkoitukset. Ei luulisi olevan mahdoton tehtävä Suomessa, Saksassa tilanne taas on jo aika toivoton.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kertoisitko miksi "Unterwelt" ei mielestäsi tässä yhteydessä tarkoita alamaailmaa? Mielestäni se on asiayhteydessä vaikea ymmärtää tuonpuoleiseksi tai manalaksi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #11

Jassåå näköjään toimii esimerkkinä nettiuutisoinnista. Jos menet laittamani linkin kohdalle näet vanhan otsikoinnin "Berlin ist verloren an die arabischen Clans" mutta jos klikkaat sitä päädyt samaan juttuun joka on tosin otsikoitu uudestaan "Berlins Unterwelt ist verloren an die arabischen Clans". Uusi otsikko on kieltämättä parempi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

Kyllähän netissä saatetaan asioita päivittää. Olihan tuo kuitenkin jo siinä, kun Ilari kommentoi ja siteerasi. Siksi vähän ihmettelin reaktiotasi. Toki samaa mieltä, että Unterwelt-sana on otsikossa oleellinen asian suhteuttamiseksi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #13

Menee pikkuisen ohi aiheen mutta tarkastin asian silloin ja minulla oli sillä hetkellä yhä vanha otsikko luultavasti tietokoneen välimuistissa tms. Vaikka muistaakseni painoinkin refresh - nappulaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jokainen vankila ja ghetto on tietenkin rikollisliigojen värväysmaastoa. Juuri siksi vastaanotto ja kotouttaminen tarvitsisivat paremmat resurssit.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

ISIS ja al-Shabaab ja muut saatanallisia säkeitä saarnaavat islamistilähetysjärjestöthän toimivat Suomessakin ja ovat jumalattoman tyytyväisiä ja onnittelevat Mäkistä liittolaisenaan, jos vielä nämä maastakarkotettavat turvapaikkaa ansaitsemattomat jäävät tänne laittomasti pitkittyen poliitikkopyrkyriarkkipiispan avulla. Se on huippuriskialtista radikalisoimispotentiaalia kuunsirpin miekkalähetysvärväreille se katkeroitunut työluvaton elintasoshoppailujoukko. Tp-hakijoiden määrän ja maahanjääntiaikojen lisääntyminen siis pelaavat ISISin pussiin Mäkisen sitä ehkä tahtomattakin.

Onnettominta kaikille olisi ehkä Mäkisen suunnitteleman tukitoiminnan saadessa ristin merkin alla muotoja, jotka herättäisivät ääri-islamisteissa epäilyjä kristinuskoon käännyttämisestä turvapaikan jonkinlaisena ehtona tai ylipäätään. Muslimin käännyttämisestä vääräuskoisuuteen on säädetty islamissa kuolemanrangaistus, joka kohdistuu periaatteessa molempiin osapuoliin ja useinhan ne toimeenpannaan käytännössä kollektiivisesti, eli uskonluopioiden lisäksi koko Suomen yhteiskunta kaikkineen on kostoiskujen kohteena, uskovineen uskonnottomineen, kansalaisineen ei-kansalaisineen. Ei uskonsotaa ja väkivaltaa saa tieten lietsoa! Ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215144-a...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ei hätää. Edelleenkin jopa 1/3 väittää suostuvansa ilmoittamaan ainakin rankemmista rikoksista poliisille ainakin kysyttäessä:

http://www.express.co.uk/news/uk/659913/two-in-thr...

Former chairman of the Equality and Human Rights Commission, Trevor Phillips said the survey showed “the unacknowledged creation of a nation within the nation, with its own geography, its own values and its own very separate future.”

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Osalla heistä on taistelukokemusta ja taktista osaamista.»

Se voi kuulostaa huolestuttavalta, mutta muistettakoot, että valtaosalla suomalaismiehistäkin on sotilaskoulutus ja "taktista osaamista". Taistelukokemusta ei tietenkään melkein kenelläkään. Suomessa on rikollisuutta varsin vähän.

Erityisesti terroristien ja äärioikeistolaisten aktivistien osalta voisi ajatella olevan mahdollista, että väkivalta-aktivismiin vaikuttaisi sotilaskoulutuksen puutteen aiheuttaman alemmuuden kompensointi. Sotilaskoulutuksen puute voi heikentää itsetuntoa, sikäli että tietynlainen soturirooli vaikuttaa miehille luontaiselta ja armeijaa onkin joskus kutsuttu "miesten kouluksi". Toisaalta syyt asepalveluksen suorittamatta jättämiselle voivat olla mussa yhteydessä sellaisiin ominaisuuksiin, jotka myös aiheuttavat aktivoitumista – esimerkiksi mielenterveysongelmat. Kompensointi saattaa joillakuilla tapahtua väkivaltaharrastusten kautta.

Jos nyt tarkastellaan vaikkapa eurooppalaisia kantaväestön terroristeja, ei esimerkiksi Anders Breivikillä tai Petri Gerdtillä ollut sotilaskoulutusta. Kiinnostus aseisiin, pommeihin ja taistelupeleihin on näillä kuitenkin ollut huomattava. Samoin on ehkä huomioitavaa, että monet kärkirivin maahanmuuttovastaiset poliitikot, kuten Jussi Halla-Aho ja Olli Immonen, eivät ole suorittaneet asepalvelusta.

Maahanmuuttokritiikkiä epäilemättä esitetään monenlaisien motiivien pohjalta, mutta ainakin jossain muodossa kyse voi olla poliittisen aktivismin vastineesta miehiselle soturiroolille. Äärioikeistolaisissa järjestöissä, kuten Suomen Sisussa, on pyritty edistämään "poliittisen soturin" käsitettä. Puhutaan siis Jussi Halla-Ahon ja Olli Immosen taustajärjestöstä.

Sen erityisempää näyttöä minulla ei ole tälle hypoteesille – nämä muutamat tapaukset voivat olla puhdasta sattumaa – mutta se on mielenkiitoinen.

Toimituksen poiminnat