KirjoituksiaSalosta

“Lehdistönvapaudesta ei keskustella”

  • “Lehdistönvapaudesta ei keskustella”

Suurvisiiri, pääsulttaani Turkin Recep Tayyip Erdogan hermostui jälleen. Oman maan lehdistö ja mediat ovat jo hiljaa koska ovat oppineet, että vankilassa ei ole kivaa ja terroristisyytös suoraan presidentin taholta on vielä vähemmän kivaa. Kun oma maa on saatu kuntoon voi kalifi suunnata katseensa muuhun maailmaan. Jaaha, mitäs siellä Saksan televisiossa oikein sanotaan?

-"Ein Journalist, der irgendwas verfasst, was Erdogan nicht passt, ist morgen schon im Knast" eli vapaasti suomennettuna "Toimittaja, joka kirjoittaa jotain mistä Erdogan ei pidä, on jo huomenna vankilassa.

Mitäh? Syytä kutsua Saksan suurlähettiläs oitis puhutteluun!

Lopputulema tuskin yllättää. Saksa vastaa, että satiiri on satiiria, sananvapaus on sananvapautta, lehdistönvapaudesta ei keskustella, se on erityisen tärkeä asia ja hyve. Saksa ei anteeksi jonkun tv – ohjelman takia pyytele. Joku irvileuka voisi tähän sanoa jotain Suomesta ja jopa Usarista, mutta onneksi ainakin minä olen vakava ihminen ja vaikenen.

Tällaisen miehen kanssa sitten tulisi neuvotella ja löytää ratkaisu pakolaiskriisiin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Erdogan on diktaattori, ja on vastenmielistä ajatella, että hänelle pitäisi antaa miljardeja Syyrian pakolaisten hoitamiseksi samalla kun mies lahtaa kurdeja minkä kerkeää.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Joo on yksi ukko josta pitäisi paasata liki päivittäin. Ihan maailmantasollakin. Kurdit, turkkilaisten oikeuksien polkeminen ja maassa olevien parin miljoonan pakolaisen tilanne josta jälkimmäisestä varsinkaan ei puhuta mitään, ei kai tiedetä paljoa. Kreikan oloja kauhistellaan mutta kovasti epäilen että turkissa leireily ei voi kovin kivaa olla.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Palautukset Kreikasta Turkkiin pitäisi aloittaa ensi maanantaina. Ongelmia on muutama. Ensinnäkään Turkin puolella ei ole mitään valmiina. Toisekseen on se pieni ongelma , että voiko palautuksia ylipäätään tehdä kun Turkki lahtaa kurdeja ja sitä on tällöin vaikea luokitella turvalliseksi maaksi johon voisi jonkun edes palauttaa. Turkin lisäksi eu:n toiminta on yhä käsittämätöntä kaikin puolin mutta en nyt jaksa alkaa uuttaa blogia vääntämään.

http://www.welt.de/politik/ausland/article15381721...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ehkä Erdoganilta ei taivu saksa ja siksi ei satiiria ymmärtänyt? Siksi lähettivät sen uudestaan turkin kielisin tekstein ...

http://www.welt.de/politik/deutschland/article1538...

Toimituksen poiminnat