KirjoituksiaSalosta

Reijo Tossavainen – toisinajattelija

Julkisen sanan neuvosto on huolissaan median tilasta. Suomi ei saa ajautua tilanteeseen jossa toimittaja ei uhkailun pelossa uskalla raportoida jostain aiheesta. Emme saa joutua itsesensuurin tielle. Vaikka jotkut aiheet herättävätkin voimakkaita reaktioita puolin ja toisin ei niitä silti saa sivuuttaa, alkaa pelätä kirjoittaa niistä.

Aika moni perussuomalinen kirjoittaa maahanmuutosta. Tämä on yksi aroista aiheista ja se johtaa usein kärkeviin kommentteihin. Perussuomalaisiin kohdistuneesta vihapuheesta ei paljoa puhuta ja jopa suoranainen väkivalta, puheista teoiksi asti yltynyt raivo ihimistä kohtaan pelkästään siksi mitä puoluetta edustaa, sivuutetaan nopeasti.

Perussuomalaisilla on tämän lisäksi ihan oma kategoria. Ei itsesensuuri vaan ulkopuolinen sellainen. Viimeksi sen kohteeksi joutui Reijo Tossavainen. Hän on ex-toimittaja kuten esimerkiksi Salon Tapio Äyräväinen. Koska molemmat osaavat käyttää sanan miekkaa jo työhistoriansa puolesta he osaavat pukea kirjoituksensa jäntevään muotoon. Ja koska molemmat kirjoittavat maahanmuutosta on soppa valmis. Ne jotka ovat eri mieltä saavat helposti herneen nenään.

Vaikka luin Tossavaisen viimeiseksi jääneen blogin en löytänyt siitä mitään rasistista. Tosin en sitä löytänyt yhdestä omastakaan blogistani joka hävisi varoituksen kera bittiavaruuteen. Molemmat asiat jäävät minulle mysteeriksi.

Reijo Tossavainen uudella blogialustalla :

””Vielä viime syksynä media ja muu mukasuvaitsevaisto näki maahanmuuton pelkästään ihanana asiana. Mitään kielteistä ei nähty. Eikä saanut nähdä, sillä median keskustelupalstat suljettiin.”

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko vastasi minulle näin: "Ei median keskustelupalstoja kokonaisuudessaan ole suljettu, jossain on joitain rajoituksia. Tuolta osin väitteenne on kiistatta erheellinen ja muutenkin kappaleessa on kyse perättömän tiedon levittämisestä."

 

Tästä syystä ja taannehtivasti "muista vääristä mielipiteistä" minulle lävähti kirjoituskielto, eli viitisen vuotta jatkunut kirjoittaminen estettiin. Ehdin kirjoittaa tuona aikana lähes 2000 blogia ja olin Uuden Suomen luetuin kirjoittaja.

 

Huuskon mielestä on väärin sanoa, että keskustelupalstat suljettiin. Ei toki kaikkia, mutta lähes kaikki valtakunnalliset ja maakunnalliset sanomalehdet tekivät niin. Jos saivarrellaan Huuskon tapaan, niin lienee totta, että mainitsemieni sanomalehtien ja sähköisten viestimien joukossa on ehkä joku lehti, joka niin ei ole menetellyt. Esimerkkinä avoimuudesta tulee mieleeni vain Suomen Uutiset.

 

Jos lehdessä on esimerkiksi otsikko, että "maanteillä ajetaan ylinopeutta", se ei tarkoita, että kaikki ajaisivat ylinopeutta. Tai jos sanotaan, että "suomalaiset kannattavat rajoituksia maahantuloon", niin se ei tarkoita, että kaikki kannattavat, vaan todellisuudessa 89 %.

 

Näillä esimerkeillä halusin osoittaa kuinka tarkoitushakuista myös Uuden Suomen sensuurilinja on maahantulijoihin liittyvissä asioissa. Avoin keskustelu hyödyistä ja haitoista ei ole mahdollista.””

 

Perättömän tiedon välittäminen on monin tavoin ongelmallinen ilmaisu. Neutraalin tiedon olemmassaolosta voi olla montaa mieltä. Jos nyt uskotaan, että moista on olemassa ja että uutismaailma tätä edustaa, ja väitetään jopa että vain perinteinen media, ei väitetty uusi feikkimedia, meille totuuden torvena esiintyy, on tämä silti ihan eri asia kuin blogaus. Kuinkahan suuri osa Puheenvuoroista ei muuta olekkaan kuin perätöntä tietoa, väärinymmärrystä, väärinlaskettua, totuuden sivuuttavaan subjektiivista kokemusta ja tunnetta? Ja onko tässä sitten jotain vikaa eikö tämä ole blogin tehtävä, tuoda omia mielipiteitä esiin niin kuin itse ne kokee ja millä pohjalla, tiedolla, ne nyt haluaakaan värittää?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Oho! Onko Tossavainen heitetty ulos US:sta? Vai onko hän dramaattisesti "irtisanoutunut" verkkojulkaisusta, jonka "journalistinen linja" tms. ei miestä miellyttänyt?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sitä saat kysyä häneltä. Viimeisin blogi josta tuo ote on lähti bittiavaruuteen ja tuossa blogissa hän kertoo kirjoituskiellosta. Ja tämän jälkeen siirtyi siis muualle kirjoittamaan.

Melko erikoinen episodi sananvapauden tiimoilta kuitenkin jonka ei pitäisi liittyä mitenkään siihen millainen 'suhde' kelläkin Tossavaisen kirjoituksiin on.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Niin paljon asia ei kiinnosta, että juoksisin Reijon perään kuulumisia kyselemään. Jos kysymys on silkasta ulosheitosta, teen yhden päätelmän:

Tossavaisen maaninen bloggaaminen suomalaista journalismia ja myös Uutta Suomea vastaan kävi lopulta mahdottomaksi sietää, vaikka nämä blogikirjoitukset houkuttelivatkin lukijoita US:n sivuille. Hyöty-haitta -puntari siis keikahti (US:n kannalta) viimemainitun puolelle.

Kaksituhatta blogitekstiä on niin suuri määrä, että kirjoittaja on ensinnäkin ehtinyt sanoa sanottavansa, ja toiseksi päätynyt jo kiertämään kehää mieliaiheidensa ympärillä.

Tulen muistamaan Reijon "muka"-etuliitteestä, jota olen jo itsekin huomannut käyttäväni. Esimerkiksi sana "takatalvi" on minulle nykyään "mukakevät".

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Maahanmuutosta en tiedä, mutta jos Tossavainen tarkoitta turvapaikanhakijoita niin en tunne ainoatakaan ihmistä jonka mielestä se olisi "ihanaa"

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Sanoisin näin että Tossavainen sai mitä on tilannut jo aika kauan, ihme että on saanut jatkaa näin kauan trollaavilla kirjoituksillaan.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Minäkin olen ihmetellyt että noillako eväillä on ollut journalisti.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Lienee ollut ns "mukajournalisti", kuten hän itse sanoisi

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Luulen että Tossavainen on radikalisoitunut ja ryhtynyt irrottelemaan vasta vanhemmiten, kun ammatilliset, taloudelliset jne. sidokset ovat höltyneet.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #15

T.K:"Luulen että Tossavainen on .."

Kovasti se Tossvainen vaan jaksaa kiinnostaa..

PS Usarin bannilinja on järkyttävä ja todella puolueellinen.
PS2 niitä uhriutumisia odotellessa, kun kerrotaan "kuinka minullakin oli bannit Tossavaisen blogeihin"

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Perussuomalaiset elävät omassa kuplassaan ja kuvittelevat että muut vain rakastavat maahanmuuttoa, kun eivät hyväksy heidän ikävää politiikkaansa joka on verhottu maahanmuuttovastaisuuden kaapuun vaikka useasti on sitä itseään. Toki asiaa löytyy välistä. Tossavaisen blogit olivat pääosin ihan sitä itseään eli ei ole ikävä eikä vahinko tälle alustalle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Minulla oli vuosia kestänyt kirjoituskielto Reijo Tossavaisen ( ps.) blogiin väärien mielipiteideni vuoksi.

Mieleeni nousee teossarja Vankileirien saaristo. Siinä Alexander Solzhenitsyn kuvaa noiden neuvostoliittolaisten työleirien ihmisvirtaa, jonne vääjämättä ajautuivat vangeiksi myös ne tuomarit, jotka niihin kansalaisia olivat lähettäneet näiden väärien mielipiteiden vuoksi. Ympyrät sulkeutuivat.

Tuomari Tossavainen on nyt itse tuomittuna väärien mielipiteidensä vuoksi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

En kuitenkaan näkisi maan johtavan myrkynkylväjän ja bannaajan sananvapautta rajoitetun mitenkään. Uhria Reijosta ei tällä päätöksellä saa. Ymmärrän toki että blogisti tässäkin tapauksessa haluaa sellaista väittää.

Gospodi Tossavainen voi edelleen jatkaa tuttua riidanhaastoon, kateutta ja vastakkainasettelua lietsovaa ristiretkeään muilla aslustoilla. Sen verran kyseinen sankari tuli MV-alustaa mainostaneeksi että uskoisin tilausta löytyvän. Siellä voi rauhassa lupailla hallituksen kaatumista ja sotilaspassin palauttamista.

Risto Laine

On mennyt erikoiseksi tämä touhu, jos perinteinen media ei edusta vallan vahtikoiraa, eikä kritisoi politiikkaa ja politiikkoja ollaan jo ottamassa ensiaskeleita neukkulaan.

En ole edes koskaan nähnyt toimittajien tekevän laadukkaita kritisoivia artikkeleja EU:sta ja sen politiikasta. Ilmeisesti mediataloja vaivaa fyrkan puute, joten niitä on turha odottaakkaan ja keskitytään niihin asioihin mistä kilahtaa rahaa kassaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Takavuosina medianäkyvyydessä täällä US:n Puheenvuorossa Reijo Tossavaisen kanssa kilpaili tasapäisesti blogisti Pekka Siikala. He olivat toistensa kovimpia kriitikoita ja ainakin verbaalisia vihamiehiä.

Pekka Siikalan röyhkeät blogikirjoitukset läpäisivät sensuurin ainoastaan niiden voimakkaan perussuomalaisvastaisuuden vuoksi. Muuta syytä ulkopuolinen tarkkailija ei voinut silloin eikä tänään nähdä. Elettiin kyseisen puolueen nousukautta. Yhteinen vihollinen yhdisti epäterveellä tavalla.

Tossavainen ja Siikala bannasivat toisiaan minkä ehtivät väärien mielipiteiden vuoksi. Ja lukijoitaan tietysti näiden väärien mielipiteiden vuoksi.

Koomista olikin sitten joutua samanaikaisesti molempien blogistien pysyvälle bannauslistalle väärien mielipiteideni vuoksi.

Sananvapaudesta puhuminen on tässä yhteydessä turhan ylevää. Mieluummin voitaisiin keskustella näidenkin blogistien kohdalla heidän harjoittamastaan sananvapauden rajoittamisesta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tossavainen ja Siikala toistensa kimpussa; oi niitä aikoja!

Joskus pojat pitivät kahakoinnistaan pientä taukoa, jonka aikana Pekka kirjoitti Vapaavuoroon autourheilusta ja Reijo kuvaili lähes lyyrisesti savusaunansa löylyjä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olen juonut jo vuosia aamukahvini kuvaannollisesti Tossavaisen seurassa. Toivottavasti ei tule vieroitusoireita. Kukaan muu näistä suurosista sun muista ei pysty aivan samaan.

Kun Tossavainen alkoi puffata MV-lehteä - olisiko puoli vuotta sitten - alkoi näyttää siltä, että Tossavaisen ja Uuden Suomen tiet erkanevat. Tammikuussa Tossavainen oli aivan hurjana. Tämä on kai sitten vaikean suhteen ruma ja riitaisa loppu.

Sananvapauskysymystä tästä ei saa millään, kun "toisinajattelija" kirjoittaa jo sormet savuten toiselle alustalle. Enberg tavoittelee Tossavaisen maanista tyyliä, mutta ei tosiaankaan kykene liioittelussaan samalle tasolle.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Huuskon osa ei ole erityisen helppo, alustassa on automaatiota joka lähettelee varoituksia ja moderaattoreista osa näyttää olevan aika herkkiä tiettyjen aiheiden suhteen. Kaikki menee kuitenkin hänen syykseen, mutta kyllähän hyvä pomo parit nettihaukut kestää.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Mitähän Siikalalle tosiaan kuuluu? Hänen kirjoituksiaan oli aina ilo lukea. Minulle on aivan sama olenko jonkun kanssa samaa mieltä tai en, vastakkaiset mielipiteet ovat blogimaailman suola, ja se mitä tässäkin koitan sanoa on , että minkäänlaista sensuuria en sitten millään ymmärrä. Paitsi tietysti laittomia. Avoimen rasistisia tms. kommentteja en muista Tossavaiselta nähneeni.

Totta kai on ihan eri kirjoittaa yksityishenkilönä kuin vaikka (pää)toimittaja tai kansanedustajana. Luuleeko joku että esim. täällä aina sanailee yksityishenkilö Markku Huusko?

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

En pidä Tossavaisen blogin sensurointia hyvänä juttuna. Tosin ironista on, että sitä Tossavainen harrasti runsaasti itsekin ja niin yliampuvalla tavalla ettei tule vastaavaa mieleen koko täällä Uudessa Suomessa. Jos vähänkin esitti kiperiä kysymyksiä sai häneltä bannin eikä tämän jälkeen voinut kirjoittaa hänen yhteenkään kirjoitukseen minkäänlaista kommenttia. Tämän seurauksena hänen blogikirjoitusten keskustelu oli usein vain "keskustelua", samanmielisten selkääntaputtelua josta erimieliset oli tehokkaasti siivottu pois. Kaikin mokomin toki, mutta vähän ironista jos tällainen blogisti sitten itkee sitä kun joutuu itsekin sensuurin kohteeksi. Aika yksipuolisessa, samanmielisten todellisuudessa haluaa Tossavainenkin elää samalla kun kritisoi muita pyrkimyksestä samaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En varsinaisesti jää kaipaamaan Tossavaisen päivittäistä jankuttamista mukasuvaitsevista. Tossavaisen oma suvaitsevaisuus kritiikkiä kohden oli sangen rajoittunutta.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Kansankiihottaja, persuposetiivari Tossavainen sai mitä jo pitkään tilasi. Marttyyrin viitan.
Ja mitä ajatteluun tai peräti toisinajatteluun tulee, maine on vahvasti liioiteltu. Ymmärrän Tossavaisen "ajattelun" koostuvan hyvästä vainusta haistaa aiheita, jotka ovat kulloinkin marmattajien ja muiden persuhkojen suosiossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mehän emme tiedä miten kansleri lähti. Ymmärsin että viimeinen blogi vedettiin pois ja Tossavainen suivaantuneena siitä jätti alustan. Eli tuskin "lensi ulos". Mutta mehän emme voi tietää.
Saa nähdä ottaako joku Tossavaisen paikan alustalla. Pitää olla ahkera kirjoittaja ja johonkin suuntaan radikaali.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Mitäs luulet Sini,pitäiskö meidän perustaa tänne muistosivu Herra Tossavaiselle? :))

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Katsos minä luulen että hän saa pian vieroitusoireita ja tulee takaisin muistuttamaan olemassaolostaan.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #25

Joo mut itseasiassa,yks paikka ois vapaana..sinä vai minä,tai kenties molemmat yhdessä otsakkeella Nuivien nukutusta. ??

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Mulla kävi mielessä "Mitä on feminismi". Taattu poleeminen aihe ja kun en itsekään tiedä vastausta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Minulle lävähti kirjoituskielto" siteeraa blogisti Engren puoluetoveri Tossavaista blogikirjoituksessaan.

Kyse on bannista, mikäli painettua sanaa on uskominen tässä ex-kansanedustaja Reijo Tossavaista ( ps.) koskevassa vakavassa asiassa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.T:"Kyse on bannista, mikäli painettua sanaa on uskominen tässä ex-kansanedustaja Reijo Tossavaista ( ps.) koskevassa vakavassa asiassa."

Vakavuudesta tiedä ja uskoisinkin kommentin olleen sarkasmia, mutta itse kuitenkin sitä mieltä että Usarin toimitus sahaa omaa oksaansa, kun kieltää täällä "toista mieltä" olevien kirjoittelun. En ihan oikeasti jaksa uskoa että kohta voidaan mainostaa itseään "maan vaikuttavimpana blogipalveluna", jos alustalle sallitaan vaan "härkösläisten" kirjoittelut, joita sitten "rayban-ryhmä", Sinin ja Tarun myötävaikutuksella käyvät peukuttamassa.
Olen myös itse ehdottomasti sitä mieltä, että toimitus voisi hieman tulla alaspäin sieltä korkeuksistaan ja edes välillä kertoilla miksi ja mikä tarkkaan ottaen oli se syy, jonka vuoksi banni/kirjoituskielto tjms. tuli.
Toki hieman itsekästä, mutta esim. itse saanut varoituksen jonka syytä en vielä tänä päivänä tiedä. En tietenkään väitä etteikö sellaiselle olisi ollut joskus aihetta..olenhan tunnetusti kriittinen näitä Usarin mielestä oikeita näkemyksiä kohtaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Vaikka olen ollut usein eri mieltä Tossavaisen kanssa, sensuurilta tuo haiskahtaa. Ei ole kunniaksi kyseisen päätöksen tekijöille.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Näin on. Se että evätään "väärää mielipidettä" edustavat tahot kertovat sen että evääjän argumentit loppuvat kesken. Argumenttien kesken loppuminen johtuu joko ammattitaidon puutteesta, tai siitä että evääjä on argumentoinut itsensä pussin pohjalle niin monta kertaa ettein kunnia kestä pussin pohjalle joutumista enää kertaakaan.

Häpeällistä maamme journalismille.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sama kaiku on askelten... Onneksi vaara ajautua kristalliyöhön vankileirien saaristoon on merkittävästi vähentynyt. Jäljelle jää joukko, joka seisoo pystypäin, tuulta vastaan toivoen puhurin heiluttavan huulia, joita tulkit tulkkaavat pientä maksua vastaan. Tendenssi alkaa tuntua no-go-areana, tuttu tuulessa seisoneiden lanseerauksista. Huulien heiluttelun aikaansaannos tuulessa ei välttämättä välity aivonystyröihin.
Tämänkin blogin kommenttiosio on surkeaa katsottavaa ja vielä omilla kuvilla varustettuna, voi vittu mitä jengiä?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Ohhoh. Kuulkaas ystävät: asia on sillä tavalla että usea maamme medioista, päätoimittajiensa vaikutuksella, on asetettu uus-suomettuneisuuden tilaan. Se että perusteltuja tosiasioita ei saa niiden poliittisen kontekstin vuoksi lausua, on huolestuttavaa. Vielä huolestuttavampaa on että (länsimaisissa maissa) median tulisi olla moniäänisen journalismin, sanan vapauden ja sen käytön kovaäänisin puolestapuhuja, osoittautuukin (huolestuttavan laajasti) monoäänisen journalismin toteuttajaksi.

Ei ole kuin reilu viikko kun toistakymmentä päätoimittajaa antoivat julkilausuman vapaan journalismin puolesta. Nyt, yksi jos toinen vapaata äänioikeutta käyttävistä henkilöistä sensuroidaan kirjoitusalustojen ulkopuolelle. Ymmärrän siirtämisen, mikäli kirjoitettu teksti on avoimen väkivaltaista tai muuten luokatonta. En ymmärrä siirtämistä lainkaan, kun teksti on sananvapauden piiriin kuuluvaa mielipidekirjoitusta.

Häpeällistä. Tossavainen on ollut Uuden Suomen yksi aktiivisimmista kirjoittajista, eikä hänen tekstinsä koskaan ole ollut millään tavalla luokatonta tai lain vastaista. Minusta päätoimittaja Huusko on velvollinen omalta osaltaan avaamaan tämän asia taustat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kovasti päälaellaan Klemolan suomettuneisuusjohtopäätökset.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Eikö Lapalainen suomettuminen ollutkaan itsesensuuria vaan jotain hienoa kansallismielisyyttä, vai?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Se oli sitä että toteltiin Kekkosta joka aina vihjaili että neukku paheksuu itsenäisiä otteita jotka eivät olleet Kekkosen hallinnassa. Samasta suunnasta hakee oikeastaan samat pyrkyritahot tukea nytkin. Ja nyt pitäisi koko median palvella putinistista autoritääristä valtaa. Esim sinä komentelit Huuskoa.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #41

Niin. Tossavainenhan tässä siirrettiin sivuun, kun Uusi Suomi (päätoimittajansa johdolla) paheksui hänen toimintaansa. Eikö niin? Näinhän suomettumisen aikanakin toimittiin: sensurointiin koska "väärät mielipiteet", eikö niin?

Ja se mitä kommenttiini Huuskolle tuli ei ollut "komentelua", vaan normaaliin journalismiin kuuluva pyyntö täsmennykseen sananvapauttaan käyttäneen bloggaajan syrjäyttämiseksi. Oletko sinäkin sitä mieltä että Tossavaisen sensurointi ja sananvapauden rajoittaminen oli oikea toimenpide? (Helppo kysymys: Kyllä/Ei)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #42

Täältä lentää ulos itsekukin välillä. Tämä ei ole meidän kirjoittajien kontrollissa. Meidän mielipiteemme voimme kukin vuorollamme ilmaista mutta periaatteessa banneista tai kirjoitusten poistamisesta vänkääminen on hedelmätöntä. Lehden toimituskunta tekee omat valintansa. Itse olen ollut useamman kerran jäähyllä, pisin aika oli puoli vuotta!

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #43

Niin. Nähtävästi ei olekaan kirjoittajien kontrollissa. Se että Suomen suosituimman poliittisen blogialustan tuotteliain kirjoittaja sensuroidaan, ei ole mikään pieni asia. Juuri sen vuoksi Markku Huusko on velvollinen kertomaan avoimesti sensuroinnin syy. Tällä hetkellä vaikutelma on että Tossavaisen tekstit olivat poliittisesti sellaista tavaraa ettei Huuskon maha kestänyt sitä.

On jotenkin kaksinaismoralistista että yhtenä päivänä päätoimittajat tekevät poikkeuksellisia julistuksia "avoimesta, moniäänisestä ja rehellisestä tiedonvälityksestä", ja toisena bannaavat kummallisesti julkaisujensa kirjoittajia.

Nykyään on niin vaikeaa erottaa journalistia poliittisesta tiedottajasta. Etenkin kun kyse on päätoimittajista.

Elämme häpeällistä aikaa journalismimme kannalta. Suurimmat sensuroijat näyttävät löytyvän journalistien piiristä. Uussuomettumista pahimmillaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

En kyllä ihan ymmärrä mikä Tossavaisessa niin hienoa olisi ollut. Esim sinä itse olet parempi kielenkäyttäjä. Tossavainen teki itsestään liian kiistanalaisen. Hän rakastui omiin kärjistyksiinsä ja jäi kiinni vastakkainasetteluun ikään kuin muuta ei olisikaan. Oikeasti meillä kirjoittajilla monet ristiriidat ovat pinnallisia ja näennäisiä. Esim Klemola ja Lappalainen molemmat inhoavat suomettuneisuutta. Vedämme historiasta vaan eri johtopäätöksiä ja näemme historian haamut eri kohdissa.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #45

Se on ihan sama onko kiistanalainen, tai rakastaako kirjoituksiaan tai ylipäänsä mitään. Kyse on vapaudesta kirjoittaa. Jo Voltaire sanoi että "hän vastustaa vastaväittäjänsä mielipidettä, mutta puolustaa kuolemaansa saakka vastaväittäjänsä oikeutta sanoa sanottavansa".

Nyt maamme media on ajatunut kauas Voltairen sananvapauden ihansteista. Maamme media, päätoimittajien voimakkaalla myötävaikutuksella, on ajautunut kategorisoimaan vähänkään heille epämiellyttävät lausunnot ja jopa todistettavat faktat "vihapuheeksi" ja ties miksi. Juuri siksi on järkyttävää että media,, jonka ensisijainen tehtävä on aidosti puolustaa moniäänistä kommunikointia maassamme, on toistuvasti kritisoimassa vähänkään heille epämiellyttäviä kommentteja nimittäen niitä mitä oudoimmilla termeillä.

Juuri tämän vuoksi Tossavaisen bannaaminen on häpeäksi Uudelle Suomelle - etenkin kun tiedetään mikä historia Uudella Suomella on viime vuosisadan alkupuolella vapaan journalismin taistelun puolesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

Ai miten on häpeäksi kun Tossavainen ei edes ole ainoa jota on pistetty kieltoon. Sehän se vasta häpeällistä olisi jos Tossavainen saisi erityiskohtelua.
Lapsellista puhetta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tossavainen oli kuitenkin hyvin mielenkiintoinen hahmo. Riidankylväjiä on muitakin. Tässäkin ketjussa itseään fikusuina pitävät syytävät loukkauksia ja kaikenlaista vittuilua minkä kerkiävät. Peiliin katsomista voi jokainen harrastaa.

Huusko sallii todella pitkälle menevän törkyturpailun monien kohdalla. Todella törkeän puheen. Itse hän saattaa piipahtaa jonkun blogissa moittimassa, että ei ole fiksua yleistää ja syyllistää koko ihmisryhmää. Naurettavaa kyllä. Hän nostaa karuselliinkin usein juuri sellaisia. Tietenkin ne mielyttävät häntä. No sehän on tällaisen pläjäyksen oikeus. Että siitä vaan, mutta typerältä tuollainen touhu näyttää. Eivätkä tämän aviisin uutiset ole sen kummempia kuin tuo muu uutispuuro. Kyllä meillä Suomessa on ennemmin ylen johtama monokulttuuri tiedonvälityksessä. Ihmiset vaan karkaavat muualle. Sepä juuri näitä kismittääkin. Uusi Suomi on toki tässä menestynyt paremmin. Vielä vuosi sitten arvostin tätäkin aviisia enemmän.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Minä haluaisin kyllä uskoa, että Tossavainen on löytänyt "rauhan". Kyllähän hänen tuotoksensa ovat olleet niin kaunaista räksytystä, että sellaisen jatkuva tuottaminen vaatii 24/7 vi...ksen. Eläkkeelle jääminenhän voi olla tunnetusti vaikeaa ja ottaa aikansa, ennenkuin oppii nauttimaan eläkeläisvapaudesta. Toivokaamme yksissä tuumin, että Reijolle ovat koittaneet seesteiset ajat kulkea avoimin silmin ja auvoisin mielin pitkin avaria maita.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Minä olisin antanut Tossavaisen jatkaa pölötystään. Hän on ansiokkaasti saanut entisenä kepulaisena persujen kannatuksen 9 prosenttiin. Ei toki yksin, mutta innolla asiassa mukana. Ainoa mikä tässä harmittaa on se, että nyt jää näkemättä ja kuulematta nimikaimani Reijon esiin nostama "herja" Paavo Arhinmäestä otsikolla Arhinmäki valehtelee. Tämä on mielestäni Tossavaisen paras nosto ja tuo lämmitti meidän vasemmistolaisten mieltä. Tästä kiitos Tossavaiselle. Toivottavasti hänen hengen heimolaiset tuon päästön kaivavat näkyville.

Jari Nyberg

Ei Tossavainen ole ensimmäinen eikä viimeinen kirjoittaja, joka tältä blogialustalta ulos lentää ilman mitään oikeaa syytä. Esimerkiksi Mikko Mäkinen bannattiin aikoinaan yhtä naurettavien syiden vuoksi. Kymmeniä muita on myös lentänyt pihalle, koska he eivät jaa toimittajien arvomaailmaa, joka lievästi sanottuna on varsin nyrjähtänyt ainakin maahanmuutosta puhuttaessa.

Sananvapaus Suomessa alkaa olla Pohjois-Korean ja Ruotsin tasolla ja sitten päätoimittajat kehtaavat vielä ruikuttaa siitä, että ihmiset lukevat muutakin kuin heidän syytämäänsä propagandaa. Tämänkin alustan sensuroinnin seurauksena tästä on muodostunut samanmielisten r*nkkurinki aivan Rasmuksen malliin. MV-lehtikin on sentään siinä mielessä rehellinen, että se ei yritä esittää mitään, mitä se todellisuudessa ei ole. Tämä saitti puolestaan leikkii olevansa sananvapauden puolella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tämä saitti puolestaan leikkii olevansa sananvapauden puolella."

Kehtaavat vielä puolustella sensuuria riidankylvöllä eli olemalla eri mieltä suvisten kanssa edustaa vihamielisyyttä koska suvikset loukkaantuvat.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mielipide-erot ovat elämän suola, mutta tosiasioista piittamaton toisten suoranainen halveksuminen ja loanheitto on eri asia.

'EU kieltää puukiukaat' oli ihan klassikkoainesta. Siitä huomaa että Suomen kieli taipuu kirjoitettaessa ihan mihin tahansa. Sanoja voidaan laittaa toistensa perään mielivaltaisessa järjestyksessä, varsinkaan jos tosiasiat ei mielikuvitusta rajoita.

Itse en jää kaipaamaan Tossavaista, lainasin bloginsa kommenttiosiossa miehen omia kirjoituksia ja banaani tuli. Sen jälkeen en niitä lukenut.

Siinä astuu kyllä perussuomalainen kirjoittaja isoihin saappaisiin jos aikoo saada PS:n näyttämään yhtä vastenmieliseltä kuin mihin Tossavainen ylsi. Moni toki yrittää. Ja Reijollakin on mahdollisuus jatkaa sananvapautensa harjoittamista muilla alustoilla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja Reijollakin on mahdollisuus jatkaa sananvapautensa harjoittamista muilla alustoilla."

Pohjois-korealaisetkin saavat sananvapauden pakenemalla maasta. Suomi on siinä mielessä vapaampi maa että täältä saa lähteä vapaasti vaikka mielipidettä ei julkisesti hyväksytäkään.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kappas.
Kun hieman pintaa raaputtaa, niin sieltähän tulee taas esille se ikivanha, ajatuspoliisimainen sensuurimentaliteetti.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

On minuakin kehoitettu siirtymään MV-lehden sivuille mielipiteitteni vuoksi. Empä ole siirtynyt. Täällä olen kulttuuria rikastuttamassa ja toivon Tossavaisenkin palaavan.
Stalin Venäjällä ja Hitler Saksassa polttivat kirjoja, sensuroivat. Molemmat uutiskuvissa lapsia suutelivat.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tossavaisen sanailu alkoi laahata yhtä ja samaa kehää. Median pilkkaa, ihmisten pilkkaa, maahanmuuttajien pilkkaa. Ivailua ja halveksuntaa.
Mitään poliittista agendaa näillä Tossavaisilla ei tunnu olevan, kunhan keskittyvät arvostelemaan muiden tekemisiä ja sanomisia. Tai eh tiedä, olisiko noilla joku agendakin. Eivät kuitenkaan osaa - tai ehkä uskalla - sitä toteuttaa.

Itse jään kaipaamaan Tossavaisen päivittäistä murinaa ja kiukuttelua. Olihan se höppänä kuitenkin osa tätä US-perhettä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Mitä tarkoittaa monikko Tossavaisilla?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tossavaiset on yhteisnimitys Perussuomalaisista Reijo Tossavaisen kannattajista, jotka joka päivä toistivat tossavaislaista agendaa jokaisessa Tossavaisen blogissa ja sen jälkeen eri puolilla blogistaniaa.

Tossavaisia on siis lukuisia. Erään sellaisen sukunimi on Saari. Tossavaisten joukkoon luen itse vain yhden sukunimeltään Tossavaisen: Reijon itsensä.

Toimituksen poiminnat