KirjoituksiaSalosta

Presidentti Recep Tayyip Erdoğanin basaaridiplomatiaa

  • $$$$$$$$$$$
    $$$$$$$$$$$
  • luukku
    luukku

Termi basaaridiplomatia on STT:n jutusta joka löytynee monen lehden sivuilta tältä päivää. Osuva sana ja hyvä tiivistelmä siitä missä tällä hetkellä mennään. Pisteet toimittajalle.

Basaari kuvaa toria tai katua jossa koitetaan puhua toinen osapuoli pyörryksiin kauppoja hieroessa. Sulttaani Erdoganille ei mikään kähmyinen tienpätkä riitä, vaan hän ensi töikseen valtaan noustuaan 2014 rakennutti itselleen sopivan luukun. Se mikä kelpasi jollekin Mustafa Kemal Atatürkille ei kelpaa uudelle kalifille vaan piti saada uusi puolen miljardin, 40 000 neliön, tuhannella huoneella varustettu kämppä. Laittomasti rakentaen kuinkas muuten.

Kun edustus on kunnossa on aika paukuttaa henkseleitä. Sulttaani Erdogan on mahtavin ja jos olet eri mieltä voit olla sitä vankilassa. Kurdeille on näytettävä paikkansa. Venäjä ei ole mitään sulttaanin silmissä. Sitten on maita joiden kanssa voi käydä kauppaa, basaaridiplomatiaa. Amerikka on vanha kumppani, mutta pakolaiskriisi on tuonut uuden mahdollisuuden. Recep Tayyip Erdoğan on suuri mies ja hänen maansa ei apua tarvitse, ei sitä ota vastaaan. Asylym – virta on voinut käydä maasta ulos, kun avustusjärjestöjen rekat ovat jääneet rajalle jumiin viikoiksi. Kaatakoot pilaantuneet lastenruuat mereen.

Kun nyt pitäisi olla kaikille selvää, että suurmies Erdogan ei käpyisiä avustusjärjestöjä kaipaa, palataan neuvotteluihin. Raha toki kelpaa. Ja se viisumivapaus. Ja eu – jäsenyyslaput. Kaikille lauseille jotka alkavat ’ihmis**** voidaan unohtaa ne eivät ole oleellisia. Nyt kuuluu tingata, vaatia, kiristää ja olla laittamatta nimeä mihinkään lappuun. Silti yön tunteina jotain sorvattiin. On siinä Sipilälläkin ihmettelemistä.

- Tässä on hurja määrä yksityiskohtia auki. Tämä on enemmän tämmöinen linjauspaperi, Sipilä luonnehti.

Ensi huippukokousta odottaen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Turkki näyttää miten munaton EU saadaan polvilla.

Siinä on Venäjälle neuvotellunmalli, pari miljoona pakolaista rajan yli, sitten neuvotellaan pakotteet pois, 6 miljardin apupaketti ja Ukrainasta ei sitten sen enempää keskustela.

Laukaustakaan ei tarvitse ampua.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Turkin iltalypsyllä ei tule olemaan mitään rajaa.

Tällaiseen vedätykseen ei kannatta mennä mukaan.

Miljardit pitää mielummin käyttää Kreikan hotspotteihin sekä Syyrian ja Libanonin leireihin.

Antaa Turkin neuvotella ihan itsekseen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kai jokaisessa uutislähteessä mutta pistän tähän nyt kuitenkin.

-Turkki lupaa ottaa takaisin kaikki laittomasti Kreikkaan tulleet

-EU-maat puolestaan lupaavat ottaa Turkista yhden syyrialaispakolaisen jokaista Kreikasta palautettua syyrialaista kohden.

Lupaukset pitäisi saada paperille asti ja sitten sitä paperia tulisi noudattaa. No, ensi kokouksessa.

Turkin tavasta hoitaa varsinkin paria miljoonaa maassa olevaa syyrialaista on vain varovaisia tarinoita. Die Welt : "Turkki auttaa paitsi ulkomaalaisia avustajia".

http://www.welt.de/politik/ausland/article15302816...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"-EU-maat puolestaan lupaavat ottaa Turkista yhden syyrialaispakolaisen jokaista Kreikasta palautettua syyrialaista kohden."

Mistä sellainen käsitys on tullut että EU-maat ottavat nyt pakolaisia vastaan? Muslimeja kait ovat ja monet EU-maat ovat ilmaisseet ettei yhtäkään muslimia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Turkkiin palautetaan kaikki Kreikkaan tulleet maahantulijat. Tämän mahdollstaa sopimus Kreikan ja Turkin välillä. No miksi tätä sopparia ei ole aiemmin käytetty, kun se on ollut kai jo pitkään voimassa ?

' EU-komission mukaan turvapaikanhakijoiden palauttaminen Turkkiin on laillista, koska Kreikalla ja Turkilla on voimassa palautussopimus. Sopimuksen mukaan Kreikka pitää Turkkia turvallisena maana turvapaikanhakijoille. ' - Yle tänään.

Sivuhuomiona, aiheuttaako tämä sitten käänteisen ohjatun virran takaisiin, myös muista maista ?

Ja ihan miten vaan, mutta toivottavasti maksu Erdoganille tehdään, kun sopimus on toteutettu. Ei etukäteen.
Ottaakohan muuten kaikki EU maat osaa näihin talkoisiin, rahallisesti ja kiintiöpakolaisina. Jää tosiaan nähtäväksi.

Toimituksen poiminnat