KirjoituksiaSalosta

Paperittomat

Kuka kukin on leikki kiihtyy. Lentokone on kätevä valine lentää suoraan kohdemaahan jonka kamaralla voi hukata paperinsa. Jos ei ole varaa lentolippuun, papereita ei ollut alkuaankaan, ei ole varaa ostaa väärennettyä passia, joutuu näkemään enemmän vaivaa. Joko marssii Kreikkaan ja huutaa ”asylym!” tai jos on oikeasti köyhä pohjois-afrikkalainen, vaarantaa henkensä salakuljettajien venematkalla Italiaan.

Henkilöllisyystodistukset ja muut laput voi siis hukata aina tarpeen vaatiessa. Tilanne on muuttunut sikäli ettei Kreikasta voi jatkaa enää matkaansa miten huvittaa joten passi kannattaa olla mukana kunnes pääsee ainakin Saksaan asti.

Toisaalta kun on haluamaansa maahan päässyt voi valita viitsiikö odottaa turvapaikkaprosessia. Vastaanottokeskus ei ole mikään vankila sieltä voi mennä minne lystää. Mikäli jaksaa päätöstään ja saa hylsyn ei tämäkään ole mikään katastrofi. Yhä voi kohottaa olkapäitään ja tehdä mitä lystää, elokuvatermein kadota maan alle, liittyä paperittomien joukkoon.

Suomessakin huomioitiin muutaman rivin uutisella, että Saksassa näitä houdiineja, katoamistempun tehneitä henkilöitä, oli 130 000. Ruotsin luku on kymmenissä tuhansissa. Meillä sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoi, että on näitä kai  200 – 300. En tiedä pysyykö Nerg yhä luvussaan, mutta ainakin paperittomien klinikat ovat huolissaan.

” Kaikki kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat eivät poistu Suomesta - paperittomien klinikat odottavat ryntäystä.”

Jepjep. Oli papereita tai ei terveyttä olisi ainakin hoidettava. Vastaan tulee myös asumiseen ja elämiseen liittyvät seikat ja lasten kasvatus ja koulutus nyt ainakin. Pimeästi töissä käyminen on parempi ratkaisu kuin rikollisuus elannon ansaitsemisen suhteen, mutta ei sekään taida oikein loistokas ratkaisu olla.

Amerikoissa paperittomia on kymmenisen miljoonaa. Heidän työpanostaa tarvitaan varsinkin raskaissa maataloustöissä. Eurooppa ja varsinkaan Suomi ei tarvitse paperittomien armeijaa mihinkään. Ja haitat ovat ilmeiset. Jossain Espanjassa on toki yhä töitä pelloilla ja puutarhoissa, mutta voisi tämän työn kai laillisestikin tehdä. Teorian tasolla paperittomien klinikan ovella pitäisi olla aina poliisi valmiina kuskaamaan hoidon saanut potilas takaisin lähtömaahansa, hänhän on täällä laittomasti, mutta valitettavasti homma ei toimi näin. Siksi ainoa realistinen vaihtoehto on rajoittaa ja kontrolloida pakolaisvirtaa tiukasti, jotta kukaan ei livahtaisi tai putoaisi kelkasta pois vuosien kotouttamisprosessin aikana. Tavoite ei ole helppo, mutta ei kai kukaan vaihtoehtoakaan halua, teemme Suomeen ehdoin tahdoin taskuvaras ja monen muun alan rikollislauman suurten kaupunkien keskustoja terrrorisoimaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Vapaaehtoiskliniikoilla on pulaa niin kaikesta, niin lääkkeistä, välineistä kuin lääkäreistä. Julkinen puoli hoitaa vain akuutit tapaukset. Ruotsi on jo purkanut moisen järjestelmän koska tulee halvemmaksi hoitaa kaikki julkisella puolella, akuutti vaiva on kalliimpi hoitaa kuin jo ajoissa hoidettu. Kaikkein halvin vaihtoehto olisi jos Ruotsissakaan ei näitä tuhansia laittomia ihmisiä olisi.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Hyvä kirjoitus.

Juuri niin. Tässä tarkempi kuvaus, miten laiton maahanmuutto ilmenee. Rapotti on vastauksen (m8) viitteissä ja se on vuodelta 2012 ja sisäministeriön laatima. Sielä on myös tarkat säädösmuutokset mitä vaaditaan, että laiton maahanmuutto vähentyy. Nykyinen hallitus ei jostain syystä ole jatkannut edellisten hallituksen linjoja säädösmuutoksissa ja odottanut liian kauan tekemättä mitään ja nyt kertaheitolla pitäisi hoitaa kaikki niin perustuslakivaliokunta alkaa kuumenemaan, kun lakia valmistetaan hätäisesti.

https://sibilpolitical.wordpress.com/maahanmuuton-...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

http://www.hs.fi/kotimaa/a1426141309323

Kari Rajamäki teki Mannerheim-ristin arvoisen urotyön estäessään lakimuutoksen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ja ihan passin kanssa ollaan tulossa ainakin Irakista. 13 000 hakee passia päivittäin, joten tulijoita riittää. Tavaton hätä vallitsee sellaisessa yhteiskunnassa, jossa tuon turvapaikkaan oikeuttavan vainon kohteena oleva kykenee hakemaan passia aivan rauhassa. Totaalikusetus jatkuu, ja edelleen on unelma kaikille avoimesta Suomesta, joka ei sulje ketään, koskaan, milloinkaan pois.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Koska se piiri, jolla ei ole nimeä joka tapauksessa epäilee jokaista massamuutolle ja siirtolaisuudelle ei-myönteistä uutista valheeksi, todettakoon että tämä on peräti Yle:n aarreaitasta, siis tuon maailman luotettavimman uutislähteen tuotos. Haastateltavana oli pääministerin Välimeren ja Euroopan pakolaiskriisin erityisedustaja Antti Pentikäinen. Ja kovasti ollaan Suomeen tulossa erilaisten erikoisosaamisten kanssa. http://yle.fi/uutiset/paaministerin_erityisedustaj...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Kaikki turvapaikanhakijat ja paperittomat olisi paras lähettää pakolaisleireille EUn ulkopuolella ja näin antaa heille turvapaikka. Se on ainut kestävä ja toimiva ratkaisu.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Olen sitä miettinyt, että jos Suomeen tulee pakolainen ilman passia ja on selvästi osoitettavissa, että hänellä on pitänyt olla passi kauttakulkumaassa kuten Venäjällä, niin häntä pitäisi minusta kohdella lähtökohtaisesti huijarina, joka on hävittänyt passinsa. Mikä saa hävittämään passin juuri ennen turvapaikkamaata tai sinne päästyään. Rikollisuus, menneisyys jota ei haluta tuoda julki, haku rikoksesta toisessa maassa. Rikollisilla ei pitäisi olla oikeutta hakea turvapaikkaa Suomesta.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Usan lainsäädännön mukaan kysessä on Federal fraud. Ongelma ei ole sitä , että tulee ilman passia, vaan sitä että Suomen lainsäädäntö ei salli säiliöönottamista eikä ole tarpeeksi tilaa. Paikkoja on suomessa vain kaksi -Joutsenossa ja Mäntsälässä ja kapsiteetti 70. Eli ihan naurettavan pieni. Lisäksi vähemmistövaltuutettu vastustaa säiliöönottamista, koska se rikkoo direktiivin ohjeistusta. Käytännössä kaikki rajavaltiot ovat rikkoneet direktiiviä, koska muuten olisivat rikkonneet perustuslakia ja aiheuttaneet laiton maahantulo ja laiton maassaolo.

Ville, toisaalta virallisen passin saa helposti ostettua, jos on tarpeeksi rahaa. Esimerkiksi 72h pikapassi saa 5000 eurolla.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Säilöntäkeskuksen luominen olisi älyttömän helppoa: Aidataan vain yksi isompi keskus ja 24h vartiointi porteille. Siitä ei tarvitsisi tehdä vankilan kaltaista, mutta sellainen josta poistuminen vaatisi selvästi suunnitelmallista sääntöjen rikkomista. DNA-näyte jokaiselta saapuvalta. Poistumisluvat kaupassa ym. käynneille voisi olla vielä ok, mutta jotenkin pitäisi hoitaa asia niin, että sellaise oleskelu, jonka taustaa emme tunne, pitäisi olla valvottua siihen asti kunnes tausta on saatu selvitettyä. Esim. Venäjältä saapuvan suhteen voitaisiin selvittää mistä ja milloin saapunut. Sitä kautta henkilöllisyys varmasti selviäisi nopeasti.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev Vastaus kommenttiin #9

Niin, jos hallituksella olisi älliä, niin olisi halvempaa käyttää nilkkapaikantalaiteta GPS-tutkalla. Jos signaali jostain syystä katoaa, laiteetaan kuvallinen etsintäkuulutus julkisuuteen rahapalkkion kerä. Näin säästetäänvalvontakuluissa ja rikollisuutta vaoidaan ennaltaehkäistä ja varsinkin joukkokäyttäytymistä voisi helposti havainollista ja tilastoida.

Toimituksen poiminnat