KirjoituksiaSalosta

Eu:n huippukokous ja kahdenvälinen lupaus

  • kuiskutellaan
    kuiskutellaan

Uutisointi on keskittynyt britteihin jotka saatiin toistaiseksi tyytyväiseksi lisämyönnytyksin. Vähemmälle huomiolle on jäänyt korvaansupatukset, kahdenväliset keskustelut eri maiden kanssa, kahdenväliset lupaukset. Puola saatii nielemään brittien uukaasit, mutta Kreikka harasi loppuun asti vastaan, kunnes:”

Neuvottelujen aikana näytti siltä, että Kreikka oli valmis estämään sovun, elleivät muut maat lupaa pitää rajojaan auki pakolaisille.

Sipilän mukaan kyseistä kytköstä ei ollut enää loppuvaiheessa pöydällä.

- Se on sovittu varmaan jossain muualla. Jos (Kreikka jotain) on saanut, se on sitten joku kahdenvälinen lupaus.”

Eikö kukaan kuiskaillut meidän Sipilämme korvaan? Voi meitä.

Britit saatiin siis lopulta ruotuun, mutta muuten kaikki on yhä levällään. Merkel vaati uutta kokousta jo parin viikon päähän 2.3. ennen Saksan osavaltiovaaleja. Jotain olisi saatava aikaan pakolaiskriisin suhteen jo pelkästään AfD:n  kannatuksen kasvun pelossa. Siinä ja siinä nouseeko AFD kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi Saksassa.

Turkki pitää saada neuvotteluihin mukaan. Samaan aikaan Turkin raja vuotaa kuin seula, pelkästään torstaina Kreikkaan tuli 4800 uutta asylym – matkaajaa. Ennätyslukemat ovat 7000 päivässä. Turkin kolmen miljardin euron lahjus tilanteen hillitsemiseen ei ole saanut mitään aikaan.

Itävalta alkoi rajoittamaan ihmisvirtaa. Tällöin tulppa jää Sloveniaan koska Itävalta suostuu päästämään maansa läpi ’vain’ 3200 henkeä ja ottamaan itse vastaan 80 asylym – hakemusta päivässä. Vaikka Itävaltaa uhkaillaan kaikilla mahdollisilla sopimuslapuilla Geneven sopimusta ihmisoikeuksiin, se ei silti taivu. ”Sopimukset ovat kuin haltioita, kun niihin ei enää uskoa, ne kuolevat.”

160 000 pakolaista odottaa yhä siirtoa Kreikasta ja Italiasta muihin maihin. Esimerkiksi Unkari sanoo suoraan, että ei varmasti ota yhtään vastaan ja muut maat leikkivät kuuroa.

Aika alkaa käydä vähiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

EU on ollut pääasiassa "korviin supatusta" kaiken aikaa ja pääasiassa rahansiirtoja maille jotka osaavat "junailla" asiansa oikein. Ja edelleen korruptonalttiille tahoille korruptoituneitten virkamiesten avustuksella.

Esimerkki siitä, että vain Saksan jne. pankkeja ei tuettu. Kreikka joutuu varustautumaan sotilaallisesti Saksan ja Ranskan vaatimuksesta. Asekauppa on kannattavaa. Kun Saksa toimitti vinossa kulkevia sukellusveneitä Kreikkaan, Kreikka ei suostunut maksamaan loppuelämän. Mutta kun saatiin avustuspaketti aikaiseksi, niin loppueräkin maksettiin.

Ko. maat mm. toimittavat metrojunia jne. muihin maihin ja EU maksaa. Suomen maksuosuus ylittää paljon sen saamat tuet, (Suomi saa ruoka-apua Suomen köyhille ja maataloustukea Wahlroosille ja Herlinille, niinkuin tietysti myös massiivisesti muillekin rikkaille ja Kreikkaan, Ranskaan jne.)

Tietysti toinen EUn aikaansaama katastrofi on "pakolais" tulva. EUn FRONTEX oli katastrofi. EU sai eilen aikaan, ties kuinka Monen ne lausuman asiasta.

Erityisesti Suomen kannalta katastrofi oli myös tolkuton EUN laajenemishinku josta seurasi Ukrainan tapahtumat. Nyt sitten ärsytetään Venäjää USAN osallisuudella sotaharjoituksiin. Seuraus on lisääntyvä Putinin Suomi vastainen propaganda ja lisää "pakolaia" itärajan yli. VÄHINTÄÄN!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Yleensä Merkel ei kommentoi lainkaan näitä kahdenvälisiä vääntöjä. Nyt puhuttelu Itävallan, vanhan liittolaisen, kanssa oli ilmeisesti sen verran kova, että Merkeliltä irtosi kommentti, että "on yllättynyt" Itävallan tiukasta linjasta. Vähän näyttää siltä, että ei Sipiläkään tiedä kokouksien kulusta juuri sen enempää kuin mekään, medioita seuraavat maallikot, vaikka paikan päällä onkin. Toivottavasti olen väärässä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Britit tekivät selväksi etteivät ole liittovaltiokehityksessä mukana, saman päätöksen tekivät tanskalaiset hiljattain. Tämä väkinäinen EU junnaa nyt paikallaan eikä ainakaan EU halua uusia kansanäänestyksiä asiasta. Sipilä ei varmaan halua puhua mitään Suomen linjauksista jos niitä yleensä on olemassa.

Toimituksen poiminnat