KirjoituksiaSalosta

Kreikan maankuulu rajakontrolli syynissä

  • Kreikan maankuulu rajakontrolli syynissä

Eu – komissio sai parikymmensivuisen raportin Kreikan rajakontrollista. Kyseessä on eu:n ja tällöin myös vapaan liikkuvuuden eli Schengeinin raja jolloin ainakin periaatteen tasolla pitäsi vähän katsella ketä eu:n ulkopuolelta, Turkista, eu:n sisälle, Kreikkaan saapuu. Suureksi yllätykseksi raportti löysi pieniä puutteita.

Tekniikka ei pelaa

Khioksen saarelle saapui viime vuonna muutama uusi ihminen, sellaiset 70 000. Tästä huolimatta neljästä rekisteröimislaitteesta toimi vain kaksi. Niitäkään ei osannut kukaan käyttää jos virallinen vartoja oli lomalla. Tietoja ei viitsity siirtä tietokantoihin, esim. Interpolin järjestelmiin, minkä lisäksi se olisi ollut aika haastavaa kun nettikään ei toiminut. Sormenjälkiä otettiin vanhaan mustetahra malliin, mutta kun ne oli saatu toimitettua eteenpäin, olivat ihmiset jo tiessään. Mikäli sormenjäljet saatiin ylipäätään oikeaoppisesti otetuksi. Kysymykset kuten kuka tuli ja mistä jäivät usein auki.

Samoksen saarelle tuli vajaa 100 000 henkeä. Saarelta löytyi pari sormenjälkiskanneria, mutta niitä ottavat virkailijat olivat usein kateissa. Ateena päätti ottaa sormenjäljet vain aikuisilta miehiltä joten arviolta 25 000 lapsesta ja naisesta ei ole mitään tietoa. Kai ne Saksassa suurimmakseen ovat.

Hälläväliä meininki

Periaatteessa pitäisi jonottaa jotta saadaan tiedot ja sormenjäljet ylös. Jos ei nappaa niin voi jättää väliin.

Tervemenoa meininki

Ketään ei käännytetä takaisin sinne mistä tuli vaikka Samoksen saarelta. Dub.. Schen .. koskaan kuullutkaan. Mantereelle ja sinne jonnekin Saksaan, tervemenoa.

’hotspotit’

Kreikan piti laittaa pystyyn viisi pakolaisten ’hotspottia’, rekisteröimiskeskusta. Ei laittanut. Khiosissa ja Samoksen saarella ei olla moisista suunnitelmista kuultukaan.

Välit poikki Turkin kanssa

Sopikaa ja halatkaa riidan päälle vihdoin jookos? No ei varmasti.

Henkilökuntaa!!

No sitä ei ole. Rajan yli voi yhä vaikka kävellä Turkista.

Vaaralliset veet

Rajavartiolaitoksella ei riitä voimia valvoa vesi surillisin seurauksin. Olisi tietysti armeijakin mutta sillä on ilmeisesti parempaa tekemistä.

Kreikan maahanmuutto ministeri Ioannis Mouzalas : ”Mitähä ei oo rahhaa.”

Raportti lähetettiin kai tänään jäsenmaihin kuten Suomeen. Voi olla, soisi olevan, lisäukaaseja Kreikan suuntaan tiedossa.

[vapaa höystetty käännöshässäkkä Die Welt:n jutusta. http://www.welt.de/politik/ausland/article151764394/Bei-Grenzkontrollen-versagt-Griechenland-auf-ganzer-Linie.html ]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mahdoton tehtävähän tuo vesirajan vartiointi on.
- Eikä Turkkiin voi palauttaa.
- Eikä EU ole vielä toimittanut lupaamiaan sormenjälkiskannereita.
- On ollut pakko lähettää maahantulijat eteenpäin, koska heidän määränsä oli aika-ajoin neljä kertaa suurempi kuin vakioasukkaiden määrä. Saari on saari ja kun ruoka loppuu...
- Kreikka on kysynyt EUlta, miten heidän tulisi käytännössä toimia? Vastausta ei ole tullut, koska sitä ei ole.

Henry

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Taas yksi syyttely ja syntipukin etsimiskisa. Kreikkaa on helppo nakki, siellä nyt ei oikein mikään toimi, mutta eipä toimi sielläkään missä väitetään, eli eu:n byrokratia on kuten meilläkin, hidasta mutta kankeaa. Reilu miljoona pakolaista tuli ennenkuin oikeen mitään on saatu aikaan, suoritus sekin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, EU teki vakavan virheen kun tarjosivat Erdoganille 3 mrd €, jotta tämä hoitaisi hommat.
Nyt hän hauaa 5 mrd €.
Kreikkalaiset alukset, siis rannikkovartiosto, ei ole aiemminkaan voineet mennä Turkin aluevesille - se ei välttämättä olisi kovin terveellistä. Heidän oli siis mahdoton palauttaa yhtään ketään Turkkiin.
Teoriassa Fortex olisi voinut palauttaa, mutta Erdogan ei varmastikaan halua auttaa EUta millään tavalla vaan päinvastoin, sitä enemmän paineita EUlle, sitä hanakammin maksavat + kaikki muutkin mahdolliset vaateet menevät helpommin läpi.
EU tuskin kysyy ihmisoikeuksien perään ainakaan vähään aikaan.

Viime kesänä Lesboksella oli samaan aikaan jotakuinkin 10 - 20.000 maahantulijaa, viisi poliisia ja muutama papereita pyörittäviä virkamiestä. Syntyi tietenkin levottomuuksia. Ja sitä rataa.
Nyt siellä on jo hieman enemmän organisoitua toimintaa.

Henry

Pekka Heliste

heh, EU, Suomi etunenässä ovat ajaneet Kerikan konkurssiin, joss arahat eivät riitä perustarpeisiinkaan.

Samoin EUn vaatimuksesta virkamiehistö, rajavartijat mukanaluettuna, on vähennetty minimiin.

Rahaa ei riitä koulutukseen, palkkoihin eikä laitteisiin niin mikään ei silloin tietystikään pelaa .

Kreikan saaria on n 5000 ja saaret ovat hyvin lähellä Turkin rantaa ja rantakilometrejä on saarissa ja mantereella moninkertaisesti kuin Suomella ja Venäjällä on rajakilometrejä.

Laivoja ei ole ikä ole rahaa polttoaineeseen eikä miehistöön

Engren on tyylipuhdas farisealainen persu vaatiessaan Kreikkaa valvomana rajojaan

Kreikkalaisena avaisin rajat ja saattelisin pakolaiset EU satamiin

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Kreikkalaisena avaisin rajat ja saattelisin pakolaiset EU satamiin"

Niin, kannatan suurten risteilijöiden täyteenpakkaamista jo jossakin Turkin satamassa. Mielummin rahat laivayhtiöille kuin salakuljettajille. Sitten vain Hampuriin ja varsinkin Ranskan ja Hollannin satamiin, koska molemmat ovat edelleen aktiivisia sodassa/sodissa. Bryssää lähellä olevia satamia olisi myös hyvä käyttää.
100.000 Bryssän sight-seeing-matkailijaa olisi kyllä aika tervetullut näky.
Olisi ainakin puistoissa elämää.

Henry

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kreikalle annettiin kolmisen kuukautta aikaan lukea se Schengen lappu ja alkaa noudattaa sitä. Jopa armeija alkanee tehdä jotain asian eteen. Tulevaisuus näyttää.

Pekka Heliste

Kreikalla on 5000 saarta ja monet ovat Turkin rannikolla.

Joka tapuksessa Kreikalla on kymmeniä tuhansia kilometrejä rantaa, johon tulla

Suomen ja Venäjän raja on helppo nakki , sitä ei ole kuin 1300 km ja Venäjän puolella on melkien koko pituudelta 100 km korpea..

Persaukiseksi tehdyllä Kreikalla ei ole resursseja valvoa rajojaan

Persut olivat vaatimassa, että Kreikan pitää irtisanoa virkamiehet ja sen he tekivät.Mukana menivät sotilaat ja rajavartijat

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Yleensä Helisteen juttuja ei tarvitse kommentoida, mutta otetaan nyt tässä esiin, että kyllä Kreikalla on aikamoinen armeija jolla olisi laitteita ja resursseja myös valvoa niitä rajoja. Nyt sitä ei ole vain napannut moinen homma.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #10

Laitteiden liikuttaminen maksaa seki, eivät ne liiku pyhällä hengellä.

Samoin liikkuva miehistö vaatii kalliimpaa huoltoa ,varaosia ja satamien käytöstä ym muusta tulee kuluja

Suomen armeijakin rajoittaa kaluston käyttöä ja maastoharjoituksia , kun on rahapula

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #11

Saksan persujulkaisut tulkitsevat tilanteen eri tavoin kuin Heliste.

"Die griechischen Grenzschützer tun sich schwer damit, die kleinen Schlauchboote, in denen die Flüchtlinge sich auf den Weg machen, zu finden. Patrouillenboote sind zwar mit Infrarot- und Nachtsichtgeräten ausgestattet. Doch sie sind nur wenige Stunden am Tag im Einsatz. Und das griechische Militär teilt die eigenen Informationen kaum. Im zentralen Einsatzzentrum haben die Grenzschützer daher nur einen Überblick über die Schiffe, die ein Erkennungssignal aussenden – ein Signal, das Schlepperbanden wohl nie verwenden würden."

Suomikin kuulemma saisi 10 000 sotilasta rajoille oitis Helisteen mukaan Kreikalle moinen olisi mahdottomuus.

"Naton julkaisemista tilastoista selviää, että Kreikan puolustusmenojen arvioidaan kasvavan tänä vuonna roimasti, peräti 326 miljoonaa euroa vuodesta 2014. Arvion mukaan Kreikka käyttää puolustukseen tänä vuonna yhteensä 4,27 miljardia euroa. Vertailun vuoksi Suomen puolustusmenot ovat samaan aikaan noin 2,69 miljardia euroa eli yli kolmanneksen vähemmän.

Suhteessa bruttokansantuotteeseen Kreikan puolustusmenot ovat tänä vuonna arviolta 2,4 %. Se on enemmän kuin millään muulla Naton eurooppalaisella jäsenvaltiolla tai Euroopan unionin jäsenvaltiolla. Keskimäärin Euroopan Nato-maat käyttävät puolustukseen 1,5 % BKT:sta. Suomessa osuus BKT:sta on 1,28 %."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015070119961463_...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #12

Kyse ei ole sotilaspulasta.
Sinne saadaan vaikka 100.000 ukkoa ja vielä saarten työttömät sen lisäksi.

Kyse on siitä "ammutaanko vai hukutetaanko" tulijat?
Mitä tehdä kun kumivene tulee Kreikan aluevesirajan sisäpuolelle?
Tai alkaa uppoamaan aluevesirajan sisäpuolella?
Tai rantautuu?

Henry

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #13

Kyse oli rajavalvonnasta. Sitä ei vieläkään ole. Kun resursseja ei syystä tai toisesta vieläkään ole toisinkuin armeijalla. Ei Suomessakaan olla ketään ampumassa vaan valvomassa rajaa. Jos tämä on yllätys & uutinen.

http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/20160130210...

Presidentti pystyy ääritilanteessa käskemään kolme vartijaa rajakilometrille kolmeen vuoroon, jos tilanne itärajalla muuttuu kriittiseksi... Suomella on heittää varsin nopeasti jopa yli 10 000 reserviläistä patoamaan maahanpyrkijöiden tulvaa...

Kreikan miljoona tulijaa ei ilmeisesti täytä maan kriisitilanne määrityksiä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #15

Et vieläkään ymmärtänyt ongelmaa:
Vaikka sotilaita olisi 10 metrin välein niin mitä pitää tehdä?

Heittää maahantulijat takaisin mereen?

Henry

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #17

Kerätä ne rekisteröitäväksi hotspotteihin kuten piti jo alunalkaen tehdä. Siihen ei oikein kolme rajavartijaa riitä, 100 000 sotilasta kyllä.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #18

Tuo 100000 sotilaan liikuttelu maksaa , eivät ne liiku ilmaiseksi

Ja hotspottien ja leirien rakentaminen maksavat satoja miljoonia

Ja miljoona tulijaa hotspotteihin ja vastaanottokeskuksiin Kreikassa, jolla ei ole varaa edes omien kansalaisten elättämiseen ? Eivät he elä pyhällä hengellä eivätkä kahdella kalalla ja viidellä leivällä.

Mitäs arvelisit, kykenisikö Suomikaan tuohon ?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #19

Eu:n tulee tarjota niin taloudellista kuin teknistäkin apua. Ja vaikka äijiä (Frotex) apuun. Ei tämä todellakaan ilmaista olisi.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #12

Suuri osa kuluu hankintoihin ja ylläpitoon, ei se merkitse, että rahaa olisi käyttökuluihin

Ja kun rantaa on kymmeniä tuhansia km niin ei 10000sta riitä kuin kaksi sotilasta saarta kohti

Mutta kuten sanoin, jos olisin kreikkalainen, niin pitäisin rajaa auki niin kauan, että lainojen uudellenjärjestelystä saadaan sopu

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Informaatio liikkuu nykyään reaaliajassa. Saksakin teki uuden pakolaislakipaketti II:n joka tiukentaa mm. perheenyhdistämisen mahdollisuuksia mikäli tippuu toissijaisen suojelun piiriin. Tämän takia on nyt on ensimmäisen kerran enemmän naisia ja lapsia tulossa kuin niitä kuuluja kännynuorukaisia. Kun Kreikka vuotaa (Turkin takia) , rekisteröiminen on mitä on, kiinnitti Europol huomiota siihen, että ainakin 10 000 lasta on ties missä, rekisteröimättä. Tänään mm.

http://www.zeit.de/gesellschaft/2016-02/fluechtlin...

kertoo, että Saksassakin on 5 000 lasta kateissa.

Vaikka suurin osa kateissa olevista löytynee ajan myötä, jokainen on kaiketi samaa mieltä, että yksikin rikollisten käsiin joutunut lapsi on liikaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Siis koko hommahan on aivan /Ceestä, sitä tuskin kukaan kieltää.
Alusta loppuun.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Eu on jo aika paniikissa:
"German sources floated the idea of cancelling Greece’s debt if only Greece would agree to jail 400,000 migrants.
A Belgian minister, in an EU negotiation, is alleged – by his Greek counterpart – to have demanded the Greeks “push back or sink” the boats coming from Turkey, in breach of international law.
Others in Europe are proposing to criminalise the NGOs that are helping the refugees as they arrive in the islands."

http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/feb/...

Henry

Toimituksen poiminnat