KirjoituksiaSalosta

Rikkaimman 62 miljardöörin omaisuus vastaa puolta maailmaa

Rikkaat rikastuu ja köyhiä kyykytetään. Ja kaiken lisäksi köyhiä syytetään kaikesta kun kehtaavat vaatia lisää vaikka nyt esimerkiksi Suomessa pitäisi ennemminkin tehdä köyhistä yhä köyhempiä leikkamalla etuuksia ja palkkoja.

Pahimmaksi tilanne on mennyt Amerikassa. Kustannukset ovat nousseet sielläkin vuosivuodelta, mutta minimipalkka ei. Suhteellinen palkka vastaa samaa kuin mitä se on ollut vuosikymmeniä sitten. Ja samalla rikkaat ovat rikastuneet tolkuttomasti.

Rikkaat kokoontuvat Davosissa jälleen huomenna. Aiheena on kaiketi tänäkin vuonna miten köyhiltä voisi ryöstää yhä enemmän. Voi sanoa, että he ovat omaisuutensa ansainneet ja olisi barbariaa kaapata heidän rahansa. Tämä on totta. Mutta voi sitä omaisuutta verottaa. Sitä tulee verottaa. Jos jopa unohdetaan verosuunnittelut ja osakekikkailut jää jäljelle kaikkein törkein suoranainen varastamisen muoto, veroparatiisi, joissa on suunnaton määrä rahaa piilossa.Davosin osallistujalistan yrityksistä 9/10 käyttää tätä veropakoilun sairasta ilmentymää. Kun nyt tähän edes saataisiin loppu.

http://www.oxfamamerica.org/press/62-people-own-same-wealth-as-half-the-world/

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016011820974382_ul.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Niko Sillanpää

Sanoisin, että noista kahdesta tilastotiedosta jälkimmäinen on paljon huolestuttavampi, eli että rikkain 1% omistaa yhtä paljon kuin loput 99%.

Ensimmäinen (62 rikkainta omistaa saman verran kuin köyhin 50%) ei ole kovin yllättävä huomioiden valtioiden massiiviset kehitystasoerot.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Henk. koht. tärkein kohta oli tämä :

"“Tax havens are at the core of a global system that allows large corporations and wealthy individuals to avoid paying their fair share, depriving governments, rich and poor, of the resources they need to provide vital public services and tackle rising inequality,” continued Offenheiser.

Globally, it is estimated that a total of $7.6 trillion of individual’s wealth sits offshore – a twelfth of the total. If tax would be paid on the income that this wealth generates, an extra $190 billion would be available to governments every year."

Sille kun voisi jotain tehdäkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persuthan ovat veroparatiisien puolella. Sampo Terho äänesti meppinä sen hyväksi että rahan luisuminen EUsta rikkaille muuttuisi vähemmän läpinäkyväksi ja helpommin pimitettäväksi. Linkin olen pistänyt moneen kertaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Myös Halla-aho on veroparatiisien puolella. http://www.heidihautala.fi/parlamentti/miten-meppi...
Mitäs siitä sanot?
Koko persujen maahanmuuttokriitinen siipi on rikkaiden "pers.ilyn" paras tae Pohjolassa. Mutta näön vuoksi rustataan tällaisia blogeja koska epärehellisyys on tarkoituskin.

Toimituksen poiminnat