KirjoituksiaSalosta

Hyökkäys Kölnin tuomiokirkkoon

  • Hyökkäys Kölnin tuomiokirkkoon

Kyseinen katolinen tuomikirkko on vanha. Sen paikalle tehtiin ensimmäinen kirkko 400 – luvulla. Kuten monet muutkin kirkot se paloi, paikalle rakennetiin uusi. Sitä suunniteltiin, rakenneltiin ja korjailtiin vuosisatoja. Nykyisessä muodossaan se on ollut 1880 – luvulta lähtien. Toisen maailmansodan aikana sitä pommitettiin, mutta kirkko pysyi pystyssä. Se on Kölnin tunnetuin rakennus, maamerkki, Unescon listoilla ja yksi Saksan kuuluisimpia arkitehtuurisia saavutuksia.

Uuden vuoden messun 31.12.2015 aikaan sitä vastaan hyökättiin. Ei tuliasein, vaan raketein ja ilotulitteiden voimalla. Jumalanpalvelusta ei keskeytetty, eikä paniikkia syntynyt vaikka pelkoa tähän oli. Messuun osallistui pari tuhatta henkeä. Kirkon pohjoispäädyssä ei räjähdysten takia messusta kuullut paljon mitään. Mitään syytä ei Saksassakaan ole alkaa ampua raketteja jo klo 1800 aikaan.

Samaa 'häirintää' oli tapahtunut jo kymmenen vuotta sitten. Tällöin päätettiin kieltää pahimmat ’tykinlaukaukset’ , ilotulitteet ja poliisi alkoi valvoa tapahtumia. Nyt kuitenkin jokin oli toisin.

Silminnäkijähavaintojen kyseessä olivat ”die jungen nordafrikanischen und arabischen Migranten”, nuoret pohjoisafrikkalaiset ja arabisiirtolaiset.

Kirkko olisi voinut syttyä tuleen. Katolta keräillään yhä rakettien jäänteitä. Jos jätetään poliisin toimien, toimimattomuuden, arvioiminen tällä kertaa, niin jää jäljelle kysymys, mitä olisi tapahtunut, jos vastaava hyökkäys olisi tehty moskeijaa vastaan? Onko (Saksankaan) poliittisessa korriktiudessa mitään tolkkua?

 

http://www.faz.net/aktuell/im-gespraech-koelner-dombaumeisterin-14012317.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kölnin tuomiokirkko selvisi toisesta maailmansodasta. Voi olla ettei se selviä enää muslimeista.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Oliko syy turhautuneiden muslimien vai vihaisten vapaa-ajettelioiden vaiko ääri ateistien? Vai olisko parempi olla syyttämättä ketään, siinä on mietittävää...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ainakaan täällä Tampereella ei normaalijärkinen ihminen enää poistu kotoaan 31.12. kello 17.55 jälkeen. Minusta ilotulitteet saisi kieltää yksityisiltä.

Toimituksen poiminnat