KirjoituksiaSalosta

Uuden vuoden painajainen Kölnissä

Saksan päälehdissä, nettilehtien etusivujen jutuissa, puidaan tapahtumia.  Referaatti Saksan tämän hetken pääaiheesta, Kölnin rautatienaseman tapahtumista uutenavuotena.

Poliisi valvoi tilannetta. Aluksi paikalla oli muutamia satoja juopottelevia miehiä. Henkkareita kun kysellä fyysisten tuntomerkkien mukaan porukka näytti afrikkalais- ja arabitaustaiselta. Raketteja räiskittiin mihin sattuu ja suomalaiseen tapaan oksenneltiin ja kustiin sinne tänne. Porukkaa tuli lisää 2300 mennessä ja oli arvion mukaan 1000 kunta. Poliisi seurasi tilannetta mutta pysytteli sivummalle ettei turhaan menisi provosoimaan juopunutta juhlijalaumaa.

Juhlat saatiin päätökseen ja tienoo tyhjennettyä ilman suurempia ongelmia. Poliisin kommentti oli , että suurempia ongelmia ei esiintynyt ja tunnelma oli leppoisa.

Seuraavana päivänä paikalliseen sosiaaliseen mediaan (Nett-Werk Köln) ilmestyi kommentteja naisten ahdistelusta. Nämä poistettiin moderaattoreiden toimesta koska ne rikkoivat ryhmän sääntöjä.

Toinen tammikuuta poliisi raportoi, ettei juhla nyt ihan putkeen mennyt. Oli tullut joitain ilmoituksia varkauksista ja naisten ahdistelusta.

Kolmas tammikuuta nimetön poliisi kertoo vähän lisää uudenvuoden yöstä. Ei ollut ihan kivaa pelastaa paniikissa olevia naista kymmenten miesten keskeltä, ”Es war der Horror.” Sosiaalinen media alkaa tässä vaiheessa käydä kuumana poliisijohtokin alkaa kommentoida asiaa.

Neljäs tammikuuta rikosilmoitusten määräksi on noussut 60, Kölnin pormestarikin jo tuomitsee asian, Saksan valtakunnan tason lehdet alkavat kirjoitella yhä isompia otsikkoja.

Eilen liittokansleri Merkeliä myöden tuomitaan ja paheksutaan. Rikosilmoitusten määrä on 90, yksi raiskaus, seksuaalista häirintää ja varkauksia. Puhutaan jopa 1500 juhlijasta. Poliisin mukaan yhtään epäiltyä ei ole, mutta turvakameroita katsellaan.

Tänään ihmetellään sitä miksei vieläkään tiedetä mitään. Kaikki mahdolliset tahot puhuvat mutta faktoja ei ole. Poliisijohtaja myöntää, että alun uutisointi ei mennyt ihan nappiin.

Paikallista virallista feministipolitiikkoa haastatellaan.Hän pitää alun pimitystä ’vääränlaisena poliittisena korrektiutena’ ja tuomitsee teon. Tämän jälkeen hän muistuttaa, että tapahtuuhan sitä saksalaisperheiden sisälläkin väkivaltaa, lisää pitäisi integroida, kotouttaa, opettaa saksaa ja niin edelleen.

 

Joku voisi löytää yhtäläisyyksiä Suomeen tapahtumaketjun aika monesta kohtaa. 

 

<embed src="https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Täh?

„Paikallinen virallinen feministipolitiikko”, johon linkki viittaa, on kyllä Saksan CDU:n sijaispuheenjohtaja Julia Klöckner ja hän arvostelee nimenomaan feministejä väärästä poliittisesta korrektiudesta kun nämä ovat taipuvaisia suvaitsemaan muslimien naisvihamielisyyttä „kulttuurisen monimuotoisuuden“ nimissä.

Julia Klöckner haluaa debattia muslimikulttuurin väkivaltaa oikeuttavasta miehisyysnormista:

„CDU-Politikerin Julia Klöckner beklagt, dass manche Feministin frauenfeindliche Taten als "kulturelle Vielfalt" toleriere. Sie will eine Debatte über muslimische Männlichkeitsnormen“

„..wir uns mit Gewalt legitimierenden Männlichkeitsnormen in muslimischer Kultur auseinandersetzen“

Die Welt 09:52 – „Falsch verstandene politische Korrektheit" http://www.welt.de/politik/deutschland/article1506...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jäin kiinni on se hyvä että edes joku seuraa tilannetta. Muutenkin oli pikakirjoitus Spiegelin perusteella ja jätin tarkoituksella nimet pois. Pointtina tässä , että voisi tätäkin aihetta pitää esillä natsipartioiden ohella. Saksaa osaavana mitä mieltä olet siitä, kun mieslauma piirittää naisen, ryöstää tämän, poliisi pelastaa ja "sie sei überall begrapscht worden" tämä kuitataan Suomessa joitain naisia on ahdistelu, tuleeko samanlainen assosiaatio?

jotain kuvausta tapahtumista sentään löytyy Suomen medioistakin

Saksassa sisäministeri Thomas de Maziere ruoskii Kölnin poliisia uudenvuodenyön tapahtumista. Epäilyjen mukaan ulkomaalaistaustaiset miehet ryöstivät kymmeniä ihmisiä ja ahdistelivat naisia kaupungissa. Lisäksi poliisi tutkii ainakin yhtä raiskausta.
Poliisi ei pystynyt estämään organisoituja hyökkäyksiä, kun se yritti turvata turvallista juhlintaa. Poliisi tyhjensi kaupungin keskeisen aukion juhlijoista, jotta ilotulitteet eivät olisi vahingoittaneet ihmisiä. Samalla päärautatieaseman ja katedraalin ulkopuolella ryösteltiin. Poliisista on myönnetty, ettei se ollut uudenvuodenyönä tilanteen tasalla.
Sisäministeri vaatii nyt selvitystä, miten näin pääsi tapahtumaan.
– Poliisi ei voi toimia tällä tavalla. Ei ole hyväksyttävää, että samalla kun ihmisiä evakuoidaan, samassa paikassa käydään ihmisten kimppuun, de Maziere puhisi.

STT

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kiitos vastauksesta
.
”sie sei überall begrapscht worden” on kaiketi että heitä kourittiin, käpälöitiin, puristeltiin ym. kaikkialta kehosta. überall viittaa että joka paikasta.

Ilmaus on paljon konkreettisempi, fyysisempi kuin suomen ”joitain naisia on ahdistelu”, mikä voisi tarkoittaa monia asioita ja vaikka pelkkää puhetta.

Myös Hampurin St. Paulissa uudenvuoden aattoa koskevien ahdisteluilmoitusten määrä kasvoi alkuviikosta, vaikka tapauksia onkin vähemmän kuin Kölnissä. Osa tapauksista oli pelkkää seksuaalista väkivaltaa, mutta useimmissa ryöstettiin lisäksi kännyköitä, rahoja ym.

„Bis zum Dienstagnachmittag sind beim Landeskriminalamt 27 Strafanzeigen eingegangen wonach Frauen sexuell belästigt wurden. Von diesen Fällen sind zehn Taten nach jetzigem Ermittlungsstand ausschließlich als sexuelle Belästigung zu werten, in 17 Fällen wurden den Opfern zusätzlich Geldbörse, Papiere, Bargeld bzw. das Handy gestohlen. Mittlerweile liegen noch etwa 50 Hinweise vor, die ausgewertet werden.“

Hamburger Abendblatt St. Paul Blog BLAULICHT / DIENSTAG, 05.01.2016 „Zahl der Anzeigen steigt drastisch“ http://st.pauli-news.de/blaulicht/silvesternacht-u...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kohta taas saadaan lukea todennäköisesti jonkun viisaan oppineen kommentteja : Ei moiseen kannata reagoida mitenkään negatiivisesti, se kun menee suoraan Isiksen laariin. Tai sitten haetaan tilastollista tukea : Suhteistetaan maapallon väkilukuun tämä juttu, niin eihän se nyt ole mitään.. Ja kyllä se valkoinen mieskin käyttäytyy sikamaisesti jnpp.

Noin ihan silmämitalla kun arvioi, niin näitä samantapaisia rikoksia tehdään yhä enenevässä määrin ja ihan joka puolella.

Kuinkahan kauan pahenevaa rikollisuutta tulee sietää " käännä toinen poski " - mallia noudattaen ?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Saksassa aihe on isolla uutisissa vähän liioitellen Suomessa meni ohi olankohautuksella.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Oli sitten Vihreät feministit tai Persut, suomalainen vääristelyn kulttuuri ei tunne mitään rajoja - oli kyseessä sitten Judith Butler taikka Julia Klöckner (CDU), Suomessa ja suomeksi saa asianomaisen nimissä mielikuvapohjalta esittää aivan päinvastaisia väitteitä kuin mitä asianomainen on itse lausunut – tämä on kyllä toivoton maa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Aikamoista natsimeinikiä ( avointa väkivaltaa ja vääristeltyä tiedottamista) ollut Saksanmaalla. Mutta maassa maan tavalla.

Mihinkäs koira karvoistaan pääsee.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Uutisointia on ainakin Saksassa riittävän paljon, vaikka ensin niitäkin yritettiin vain kaunistella. Tässä on ohessa myöskin pieni videopätkä Kölnin illan ja yön tapahtumista.

Cristina Anka http://www.emma.de/.../koeln-frauen-berichten-emma......

Köln: Frauen berichten EMMA vom Terror | EMMA

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eipä auennut tuo linkki.. Forbidden jne..

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Sitä minäkin tässä ihmettelen, miten se ei näin onnistu. Kaverini fb:stä Sveitsistä lähetti taas äsken uuden ja viimeisimmän linkin, jota en saa aukaistua tämän enempää kuin mitä tässä on näkyvissä. Tietosuojaa nääs...

Terror in Deutschland und wir sind machtlos!

Es ist raus, warum keine Polizei da war oder zuwenig. De Maiziere hat zugegeben, dass keine Polizei zur Verfügung stand. In Köln konnte man nichts gegen die Vergewaltigungen tun, weil keine Polizei da war. Sie sind bei den Flüchtlingen. Also die öffentliche Ordnung ist nicht mehr gewährleistet, das hatte im Sommer ja Österreich schon gesagt. Deutschland kann gekippt werden, wir haben nichts dagegenzusetzen. Wir wurden überrannt. Es kann einen jetzt nur noch ärger, das Putin recht hat mit seiner Prognose, das ist ja jetzt keine Propaganda mehr. I

Reporter von RTL West klärt auf!!!Silvester/Köln

Klare Worte zum Silvestervorfall am Kölner Hbf.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Luulin että se suuri juhla uutinen oli joulun painajainen Gävlessä jossa paloi jälleen joulupukki. Toinen juhlinnan silmätikuksi joutunut omi Dubai jossa uudenvuoden paloi soihtuna luksustornihotelli. Kai Suomessa Könin tapahtumaa ei noteerattu kun mitää suurta ei ollut ilmiliekeissä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"suomalaiseen tapaan oksenneltiin ja kustiin sinne tänne"

Kylläpä se on ollut kauheata porukkaa ...

Juha Kuittinen

"Rikosilmoitusten määrä on 90, yksi raiskaus, seksuaalista häirintää ja varkauksia".

Aivan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Osin on kotouttaminen siis onnistunut. Tori täyttyi oksennuksesta tms. jossain luki en nyt jaksa lähteä etsimään missä mutta toim. huom. lähteinä pikaraporttiin oli lähinnä Die Welt ja der Spiegel eikä mikään paikallinen Seiska , some tai muu.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Juha. En nyt tuota tapausta vähättelisikään, sillä poliisin mukaan jopa kolmekymmentäkin kundia ympäröi tytön ja kosketteli muutakin kuin rintoja. Koko jupakka muissa kaupungeissa tapahtuneiden, tosin pienempien juttujen lisäksi, herättävät kyllä pelkoja kaikissa naisissa.

Iso määrä parhaassa iässä olevia nuoria miehiä joilla kotouttaminen on vielä kesken - on räjähdysherkkä yhtälö. Raiskausuutisia tulee eri puolilta Saksaa turhankin tiheään, joten en niitäkään helpolla vähättelisi.
Pitääkin heti kiirehtiä toteamaan, ettei kaikkia pakolaisia voi tästä syyttää. Osa kaikista ihmisistä nyt vain on pahoja ja jos siihen lisätään vielä joidenkin maiden kulttuurinen naishalveksunta, niin soppa on pahempi kuin odotettiin.

Viimeisin uutinen näyttää tältä:
Frau Merkel müsste doch dafür sorgen, das unser Land geschützt wird, nun muss sie selbst geschützt werden! Wir sind am Arsch!
http://www.watson.ch/International/Deutschland/381292101-«Verdächtige-Post»--Polizei-sperrt-deutsches-Kanzleramt-ab

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Enhän minä vähätellytkään, vaan kauhistelin sitä, että suorastaan "SUOMALAISEEN TAPAAN" menettelivät. Siis suoraan tästä blogikirjoituksesta. ;)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Onneksi oksentelu ja kuseminen Suomessa sinne tänne on hävettävää touhua ja sitä tehdään pääasiassa kun ollaan umpihumalassa liki sammumispistettä tai sitten hädänalaisena esim on hätä mutta lähistöllä ei ole vessaa kuten nyt vaikka marjastamassa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Saksan Liittotasavallan perheministeri Manuela Schwesig (SPD, sosiaalidemokraatti) piti Berliinissä lehdistötilaisuuden jossa lausui, että

- Miesten eikä naisten tulee muuttaa käytöstään. Ajat jolloin naiset eivät voineet kulkea lyhyissä hameissa ovat ohi.

- Jos jokin tietty ryhmä ei osoita mitään kunnioitusta naisia kohtaan, se on sanottava suoraaan/ Meidän on selkeästi nimettävä ne ryhmät, jotka eivät osoita mitään kunnioitusta naisia kohtaan.

Mobiililaitteella demarinaisen puhe on myös kuultavissa Die Weltissä, http://www.welt.de/politik/article150628792/Nicht-...

„Zeit, in der Frauen keine Miniröcke tragen dürfen, ist vorbei“

Als „abscheulich“ bezeichnet Bundesfamilienministerin Manuela Schwesig in Berlin bei einer Pressekonferenz die Vorfälle in Köln. Die Diskussion geht nach ihrer Meinung in die falsche Richtung: „Nicht die Frauen müssen ihr Verhalten ändern, sondern die Männer“, sagte sie. Die Zeiten, in denen Frauen keine Miniröcke anziehen dürfen, sind vorbei. Sie warnte vor einem Generalverdacht gegen Flüchtlinge. „Aber wir müssen klar benennen, wenn bestimmte Gruppen keinen Respekt vor Frauen zeigen“, sagte Schwesig. „Diese Fälle zeigen, dass sexuelle Gewalt in Deutschland ein Thema ist."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Sie warnte vor einem Generalverdacht gegen Flüchtlinge. „Aber wir müssen klar benennen, wenn bestimmte Gruppen keinen Respekt vor Frauen zeigen“,"

Varoitti yleistämästä, MUTTA ... tietyt ryhmät ..."

Tuohan on melkein kuin se taannoinen iskelmä, jossa lauletaan "en ole katkera, mutta kuitenkin ..."

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Saman ongelman parissa on Suomikin leiponut jo vuosia. Kun on maahanmuuttajat, sitten ne tietyt maahanmuuttajat ja sitten on se tietyy osa näistä tietyistä maahanmuuttajista. On se vaikeaa kun ei voi puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Maikkari ja TS ovat ainakin huomanneet saksalaismedioiden pääaiheen.

http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/840013/Merkel+va...

Kiitos Ilari Kiemalle. Aika samanlaista on teksti kuin viime aikoina Suomessakin ja luulisi tästä medioissa nyt jotain keskustelua syntyvän.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Vaikka on selvää, että mustahiuksisuus ja vielä kiharat, mustat hiukset altistavat miehen tekemään joukkoahdisteluita ja puskayllätyksiä, niin naisten ei silti kannata pelätä kaikkia musta tai kiharahiuksisia miehiä. Jos heitä alkaa joukossa kerääntymään ympärille, niin kannattaa heti poistua paikalta (mielummin kaverin kanssa), pitää 112-valittuna ja puhelinta korvalla. Ehkä nykyisin on myös järkevää olla turvasumuite laukussa musta ja kiharahiuksisten miesten varalta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Juuri vilkaisin kansainvälisiä medioita. Ei siitä pois pääse jos kymmenet miehet piirittivät.

Mediahavaintoja vielä sananvalinnoista Suomen ulkoa kieli on vähän ahdistelua kovempaa.Esim. BBC otsikoi 'sex attacks' ja sananvalinnat olivat 'sexually harassed, attacked & mugged'. Heidän videossaan nainen kertoo kuinka joku keksi tunkea kiinanpommin hänen huppuunsa. Onneksi selvisi 'vain' ikuisella muistomerkillä olkapäähän.

esim.

http://www.bbc.com/news/world-europe-35241818

http://edition.cnn.com/2016/01/05/europe/germany-c...

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Suomalaisvastaisessa RASMUS-kiihotusryhmässä nämä hyökkäykset katsotaan johtuvat uhrin käytöksestä. Jäämällä kotiin ei joudu yllätetyksi. Arabimaissa harvalle naiselle tulee mieleen lähteä (mies)väkijoukkoon ilman vahvaa saattajien joukkoa ja kaapua. Tämänkaltainen kehitys on ilmeisesti ihan ok, kun olisi rasistista väittää johtuvan kulttuurista tai että siinä olisi jotain vikaa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Olisi mielenkiintoista tietää, oliko Suomessa pääkaupunkiseudulla tekeillä samanlainen operaatio. Jotain kun tutkittiin krp:n toimesta rikosnimikkeellä "juopottelemisen suunnitteleminen" ja sen tiimoilta otettiin talteen kuusi henkilöä.

Muokkaus. Noinhan se juuri oli. Kumma, ettei sitä voinut silloin sanoa:

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/krp-oli-...

Kari Ahveninen

No, eiköhän ne kohta saksassakin löydä syylliset, eli pannaan putkaan muutama "rasisti-fasisti-natsi" ja kantasaksalainen joka on arvostellut tätä rikkautta kovin sanakääntein.
Näitten katalien lurjusten rinnalla muutama matun tekemä pieni hiplailu ja vähäinen ryöstö on kevyttä kauraa, ja kuuluu kulttuuriin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No yksi teoria on, että tämän on jonkun hullun keksimä uusi ryöstömuoto. Kivat traumat jonkun kännykän takia. Otsikot ovat ainakin tänään varsin kovia ja ylintä johtoa myöden vaaditaan toimia, tarvittaessa karkoituksia, jne. "Schweigekartell" , vaikenemisen kartelli ja kulttuuri näistä matu asioista jne. Saa sitten nähdä mitä konkreettista tapahtuu jos tapahtuu.

Juha Hämäläinen

Poliisin tiedotteesta:
Fakten zum Einsatzverlauf:

31.12.2015 - 21 Uhr: Auf dem Bahnhofsvorplatz und der Domtreppe befinden sich bereits 400 - 500 augenscheinlich alkoholisierte Personen, die durch aggressives Verhalten auffallen. Es handelt sich in der Mehrzahl um Männer, die unkontrolliert Böller und Raketen abbrennen und diese zum Teil gegen Unbeteiligte einsetzen.

31.12.2015 - 23 Uhr: Die genannte Menschenmenge ist auf über tausend Menschen angewachsen. Es handelt sich bei den Anwesenden grösstenteils um Männer, die unter anderem durch Alkoholkonsum bereits enthemmt sind. Das Abbrennen von Feuerwerkskörpern nimmt immer mehr zu. Raketen werden häufig absichtlich in die Menge geschossen. Die Stimmung wird zunehmend aggressiver.

31.12.2015 - 23.30 Uhr: Aus Sicherheitsgründen räumen Beamtinnen und Beamte der Polizei Köln und der Bundespolizei die Domtreppe und den Bahnhofsvorplatz. Durch das konsequente Einschreiten der Polizisten werden Personengruppen aufgebrochen, die Situation beruhigt sich zunehmend.

1.1.2016 - 0.45 Uhr: Um den Abreiseverkehr zu gewährleisten, gibt die Polizei den Zugang zum Hauptbahnhof wieder frei. Als die Platzfläche sich erneut füllt, verhält sich die Masse der anwesenden Personen ruhig. Erste geschädigte Frauen erstatten Strafanzeige wegen Diebstahlsdelikten und schildern teilweise auch sexuelle Übergriffe. Die Polizei passt das Einsatzkonzept sofort an und konzentriert Einsatzkräfte erneut im Bereich des Hauptbahnhofs. Passantinnen werden gewarnt und von Beamtinnen und Beamten sicher durch die Menschenmenge begleitet. Bei aggressiven und auffälligen Personen werden Gefährderansprachen und Identitätsfeststellungen durchgeführt. Platzverweise werden ausgesprochen.

4.1.2016 - 4 Uhr: Die Lage hat sich abschliessend beruhigt.

Suomentakoon kuka jaksaa, minä en jaksa

Toimituksen poiminnat