KirjoituksiaSalosta

Maahanmuuttoviraston toiminta ja demokratia

  • Maahanmuuttoviraston toiminta ja demokratia

Vastaanottokeskuksia putkahtelee sinne tänne kuin sieniä sateella. Suomen Punainen Risti, SPR, yleensä infoaa minne se on vok:iaan lykkäämässä. Tällöin kunnassa voidaan harrastaa näennäisdemokratiaa ja olla jotain mieltä asiasta, puolesta tai vastaaan. Tällä ei toki vaikutusta ole, kunnalla ei ole asiaan sanansijaa, kunhan näennäisdemokratiassa voi saada paremman mielen ja vaikka keskusta teoriassa vastustaa.

Yksityiset yritykset eivät edes yritä olla hienovaraisia. Niiden ongelmaksi jää työvoiman tarve, työpaikkailmoitus on jätettävä nettiin, jolloin asia paljastuu. Meillä täällä Salossa näin kävi viikko sitten perjantaina.

Maanantaina valveutunutpaikallislehti oli saanut uutisesta jo lehtijutun. Siinä sitten kuntapäättäjät nieleskelivät kahviaan.Soittelukierroksen jälkeen vok:n sijainti keskustan hotellissa sentään paljastettiin, mutta tulijoista ei vieläkään ole tietoa. Suurinpiirtein 200 henkeä ehkä. Lapsia, nuoria, aikuisia, vanhuksia? Tällä on suuri merkitys varsinkin Salon keskustan kouluja ajatellen, samaisena maanantaina 16.11. piti kunnanvaltuuston pohtia kouluverkon karsimista, mutta eihän siitä mitään tullut, homma piti laittaa jäihin, koska ei ole aavistustakaan millaiseen pakolaislasten määrään tulisi varautua.

Sama homma ympäri Suomen.

http://yle.fi/uutiset/hotelli_tallukka_muuttuu_vastaanottokeskukseksi__kunta_kokee_tulleensa_huijatuksi/8466284

Omalta osaltamme julkaisimme seuraavan kannanoton tänään perjantaina 20.11.2015 Salon Seudun Sanomissa:

 

Maahanmuuttovirasto (Migri) isännöi Suomen kuntia päättämällä mihin se perustaa vastaanottokeskuksen (vok) tai hätämajoituksen turvapaikanhakijoille. Migri neuvotteli salaa Salossa yksityisen toimijan kanssa vastaanottokeskuksen avaamisesta. Kaupunkia tai kuntalaisia ei asiassa kuultu, eikä Migri ilmoittanut avaamisesta.

Märynummen vokissa on tällä hetkellä noin 80 turvapaikanhakijaa. Halikon sairaalan tiloihin mahtuu 800-1000 turvapaikanhakijaa. Kiskon Kalliolassa on alaikäisten vok, jossa on 40 turvapaikanhakijaa. Kärkelään ollaan avaamassa 20 nuoren keskusta. Salon Pii Hotelliin kaavaillaan 200 turvapaikanhakijaa. Karkeasti laskettuna Salossa on optio noin 1 300 turvapaikanhakijalle.

Salon talous on kuuden viimeisen vuoden ajan ollut pahasti alijäämäinen, palveluita on jouduttu karsimaan rankalla kädellä talouden tasapainottamiseksi. Työttömyysprosentti oli lokakuussa 15,3.

Turvapaikanhakijoiden on käytännössä mahdoton työllistyä Saloon. He kuormittavat terveydenhuoltoa. Turussa on yritetty ujuttaa paperittomien terveydenhuollon avaaminen kunnan budjettiin. Tätä ei pidä hyväksyä. Perussuomalaiset ovat hallituksessa taistelleet tulossa olevan tartuntalakiuudistuksen kanssa saman asian osalta, ja infektiolääkärit eri puolella Suomea ovat kauhuissaan kulujen määrästä. Paperittomien terveydenhuolto ei ole menossa läpi valtakunnallisesti, eikä sen pidä mennä läpi Salossa.

Huomionarvoista on vastaanottokeskusten aiheuttamien kulujen korvaaminen kunnille. Asiaa markkinoidaan siten, että valtio maksaa kulut, mutta nyt alkaa olla jo selvää, että valtio maksaisi rahat takautuvasti, jolloin näitä rahoja ei todellisuudessa ole olemassa. Tilanne on erityisen kiusallinen, kun yksityinen toimija lähtee Migrin kanssa pyörittämään esimerkiksi nuorille turvapaikanhakijoille tarkoitettua keskusta, jonka kuluista kunta joutuu maksamaan esi- ja perusopetuksen sekä terveydenhuollon. Näitä rahoja kunnat tuskin tulevat koskaan saamaan valtiolta takaisin.

Salon seudun Perussuomalaiset paheksuvat syvästi tapaa, jolla Migri ja yksityiset toimijat menettelevät. Migrin toiminta sotii demokratiaa vastaan. Yksipuolisilla päätöksillä Salo tulee kuihtumaan, ja ennen pitkää olemme yksi niistä noin 200 kunnasta, jotka ennusteiden mukaan katoavat Suomen kartalta.
Migrin toiminta sotii demokratiaa vastaan. Yksipuolisilla päätöksilla Salo tulee kuihtumaan ja ennen pitkää olemme yksi niistä noin 200 kunnasta, jotka ennusteiden mukaan katoavat Suomen kartalta.

Me emme ole halunneet massiivista ja hallitsematonta turvapaikanhakijoiden virtaa Saloon. Me emme halua kuntalaisten verovaroja käytettävän Suomen holtittoman maahanmuuttopolitiikan hyväksi.

Heikki Tamminen
Salon seudun Perussuomalaiset ry
puheenjohtaja

Jani Salomaa
Salon seudun Perussuomalaiset ry
varapuheenjohtaja

Sinikka Makkonen
Salon seudun Perussuomalaiset ry
sihteeri

Sanna Leivonen
Salon seudun Perussuomalaiset ry
hallituksen jäsen

Mikko Lundén
Salon seudun Perussuomalaiset ry
hallituksen jäsen

Tapio Ruohonen
Salon seudun Perussuomalaiset ry
hallituksen jäsen

Tapio Äyräväinen
Salon seudun Perussuomalaiset ry
hallituksen jäsen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mikko, tämähän tuli vaaleissa tilattua, tosin tietämättämme.

Toimituksen poiminnat