KirjoituksiaSalosta

Kirjasto säästötalkoissa

Totta kai meillä löytyy tästäkin laki.

”Asiakkaiden käytettävissä tulee olla kirjasto- ja tietopalvelualan henkilöstöä sekä uusiutuva kirjastoaineisto ja -välineistö.”[1]

No hienoa että moinen viisaus on tullut Lexiin kirjattua. Mitä haittaa siitä nyt voisi olla?

http://www.sss.fi/uutiset/568237.html

”Salon va. kirjastotoimenjohtajan Jaakko Lindin mukaan säästöt aiheuttavat kaupungin kirjastolle peruuttamatonta vahinkoa.” 

Lind povaa vastauksia kunnanhallitukselta ja on tiedottanut tilanteesta ministeriötä ja ely – keskusta. Aineistomäärärahoja suunnitellaan pudotettavan puoleen ja alle maan keskitason Salon  säästötalkoiden takia. Lindiä kiinnostaa rikotaanko Salossa taas lakeja.

Kun valtio kaataa ongelmansa kuntien niskaan menee homma ihan pelleilyksi. Joka asiasta on lakia, säädöstä ja asetusta, toimintojen muuttaminen on liki mahdotonta ja virkamiesten vastarinta on valtaisaa. Irtisanomisetkin ovat vähintään vaivalloisia, jopa kuuluisan viiden vuoden suoja-ajan jälkeen, koska kauhean loistokasta esitystä ei sen ihmisen, virkamiehen kynästä tule, joka on väsäämässä itselleen ja kavereilleen potkuja. Ei ihme että Suomi on siinä tilassa missä on. Vain suuren linjan muutokset kuntalaissa maan hallituksen taholta voisivat saada tilanteeseen jotain tolkkua, mutta siihen ei nykyisestä kokoonpanosta ole. Toivottavasti seuraavan urakka ei osottaudu toivottomaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Ainoastaan ja vain perussuomalaisten äänivyöry sekä voitto seuraavissa vaaleissa voi pelastaa Suomen. Kaikki muut vaihtoehdot johtavat tuhoon.

Käyttäjän homonatura kuva
Outi Hoikkala

Kai kirjastotoimikin ”uusiutuvan kirjastoaineiston ja –välineistön” osalta voidaan ulkoistaa kansalaisille samoin kuin vanhustenhoito omaisille. Kirjaston yhteyteen perustetaan antikvariaatti, johon jokainen kuntalainen kiikuttaa lukemansa kirjat pois kotinurkista homehtumasta. Antikvariaattitoiminto voi olla kierrätysluukku, josta saa vaikka euron per pudotettava kirja, tullee halvemmaksi kuin uusien kirjojen hankinta. Jos ja kun samoja kirjoja tulee paljon, voidaan ylimääräiset toimittaa kaukolämpökeskukseen tuottamaan hyvää ja tarpeellista lähienergiaa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

On toki muistettava, että tuon Salo-nimisen kaupungin, joka oli piiitkäään kauppalana, nimi tulee meidän suvusta. Sukumme ikivanhin ymmärtää historiaa ja olisi suonut, että nimeksi olisi tullut erittäin vanha Halikko jossain muutosten vyöryssä.

Hän muistaa myös sen kurjan ajan, jolloin Salosta kotoisin oleva Sauli Niinistö oli valtionvarainministeri. Hän yritti löytää kaikesta pientäkin rahaa ja laittoi koepallon liikkeelle ehdotuksella, että kirjastolainauksista perittäisiin korvaus. Turpiinhan siinä tuli tietenkin ja Niinistö sanoi, että en minä, mutta kun noi muut.

Niinistön salolaista mentaliteettia kuvaa hyvin se, että kun hänestä ensi kertaa tuli kansanedustaja itseään hyvin täynnä oleva Ilkka Kanerva hieman halveksuvasti puhui yhden kauden kansanedustajasta. Eipä ole Ile ollut missään merkittävässä asemassa tuon tölväisynsä jälkeen. Vai oliko hän ulkoministerinä tekstailemassa jollekin sutturalle?

Toimituksen poiminnat